9 fitness schema’s in ruil voor 1 Facebook like

Met deze schema’s behoort dwalen door de sportschool tot de verleden tijd.

De 9 beste fitness schema’s: meer heb je niet nodig.

Omdat ik weet dat veel beginnende sportschool bezoekers vaak op zoek gaan naar een fitnessschema, én omdat ik weet dat er heel veel slechte schema’s te vinden zijn, heb ik deze pagina in het leven geroepen. In plaats van dat je op elke website een ander schema vindt, kan je op deze pagina 9 van de meest gebruikte, en goed in elkaar stekende fitnessschema’s, in één keer downloaden.

Het enige wat je ervoor hoeft te doen is de Facebook pagina van Elite Results te liken. Dus 1 Facebook like levert je 9 fitnessschema’s op. Goede deal lijkt mij 😉

De schema’s die je op deze pagina kan downloaden zijn voor zowel mannen als vrouwen. En voor elk doel: vetverlies of spieropbouw. Ja echt, voor vetverlies hoef je niet meer herhalingen of iets dergelijks te doen, onzin. Maar dat is een onderwerp voor een andere keer…
Elk schema is compleet. Er staat precies aangegeven hoeveel sets en herhalingen je per oefening moet doen, zoals het hoort. Enige wat jij moet doen is het aantal kg invullen.
Doe met de schema’s wat je wilt. Gebruik het ter inspiratie, volg een schema, leer er van, of gebruik het niet. Allemaal best. Ik hoop in ieder geval dat ik je er mee op weg geholpen heb.

Like nu de Facebook pagina van Elite Results en krijg direct toegang tot de fitness schema’s.

Al deze fitnessschema’s krijg je

6 dagen split schema

Niveau: beginner / half-gevorderde

Aantal trainingen per week: 6

Met dit fitness schema train je elke dag een andere spiergroep, 6 dagen in de week. Één training is dus specifiek gefocust op een bepaalde spiergroep. Uiteindelijk prikkel je elke spiergroep dus 1 keer per week met dit schema. Het volume per training is daarentegen is wel hoog, veel sets per spiergroep. Goed schema om te volgen als je klaar bent met je allereerst full body beginners schema.

Downloaden

Push pull schema

Niveau: beginner/half-gevorderde

Aantal trainingen per week: 4

Met dit schema heb je een zogenaamde pull (trek) en push (duw) dag. Op de push dag doe je alle duw bewegingen. Op die dag train je dus je benen, borst, schouders en triceps. Op de pull dag train je je rug en biceps. In totaal train je 4 keer in de week met dit schema, elke spiergroep wordt 2 keer per week gestimuleerd. Dit is één van de meest effectieve trainingsschema’s voor beginners/half-gevorderde en ideaal om spiermassa mee op te bouwen.

Downloaden

BBB: Buik, Benen, en Billen fitnessschema

Niveau: half-gevorderde / gevorderde

Aantal trainingen per week: 2

Een fitness schema voor vrouwen waarbij de focus puur en alleen ligt op de buik, benen en billen. Bovenlichaam wordt dus niet getraind met dit schema. Er zitten pittige oefening in dit schema die je hoogstwaarschijnlijk niet in één keer juist uitvoert. Niet zomaar een schema dus voor de huisvrouw die wat strakker wilt worden. Wel bedoeld voor de #fitgirl die er echt voor wilt knallen.

Downloaden

Buik / Core fitnessschema

Niveau: beginner

Aantal trainingen per week: 1 tot 3

Zeer eenvoudig maar ook  een zeer effectief ‘schema’ waarbij je alleen je romp traint. Eigenlijk bestaat het schema maar uit drie oefeningen. Maar wel de beste oefeningen voor een sterke romp, en dus buikspieren.

Downloaden

Upper body / lower body schema

Niveau: half-gevorderde

Aantal trainingen per week: 4

Eén dag waarbij je de bovenkant van je lichaam traint. En een andere trainingsdag waarbij je de onderkant traint. Dat is het principe van dit schema. In totaal heb je dus twee verschillende trainingsdagen die je beide twee keer per week uitvoert. In totaal train je met dit schema dus 4 keer per week. Ook een erg goed fitness schema voor vrouwen.

Downloaden

Fullbody

Niveau: beginner

Aantal trainingen per week: 1 tot 2

Dit is een goed fitness schema voor beginners. Mensen die geen tot weinig ervaring hebben met fitness. Dit schema is een full-body schema. Dit betekent dat je alle spieren in één training prikkelt. Als beginner kan je met dit schema maximaal 2 keer per week trainen.

Downloaden

Stronglifts 5×5 program

Niveau: half-gevorderde

Aantal trainingen per week: 3

Stronglifts 5×5 trainingsschema is de eenvoudigste, één van de meest effectieve workouts om snel sterk te worden. Krachtopbouw staat in dit schema centraal, maar je zult ook massa opbouwen. Indien je voeding correct is uiteraard. Het programma is makkelijk te volgen en duurt slechts 45 minuten per training, drie keer in de week.

Downloaden

Full body lichaamsgewicht schema

Niveau: beginner

Aantal trainingen per week: 2

Train je volledige lichaam met je eigen lichaam. Dit schema kan je gewoon thuis uitvoeren. Je hebt geen apparaten, dumbbells of stangen nodig. Alleen een paar stoelen en ergens waar je je aan op kan trekken zou ideaal zijn, maar ook dat hoeft niet persé.

Downloaden

3 dagen split trainingsschema

Niveau: beginner / half-gevorderde

Aantal trainingen per week: 3 of 6

3 dagen split: hiermee train je je hele lichaam verdeeld over drie verschillende trainingsdagen. Je kan er voor kiezen om elke trainingsdag één keer per week uit te voeren waarmee je dus je hele lichaam één keer prikkelt. Of je voert alles twee keer in de week uit waarmee je elke spiergroep twee keer per week ‘sloopt’. Let wel op, als je zwakke schouders hebt (blessuregevoelig) is het niet aan te raden om met dit schema zes keer in de week te trainen.

Downloaden

Waarom is dit gratis?

Als je een schema wilt moet je mijn website delen, alleen dan krijg je toegang. Hierdoor komt de website meer onder de aandacht en dat is precies wat ik wil. Je ‘betaald’ dus als het ware met een Facebook share.

Jij je schema’s en ik m’n publiciteit, allebei blij, win-win.

Gratis voedingsschema

Een trainingsschema is leuk, en een goede eerste stap. Maar als je het echt goed wilt aanpakken heb je ook een degelijk voedingsschema nodig. Ook hier kan ik je mee helpen.

Op gratisvoedingsschema.nl bied ik voedingsschema’s aan.

Inmiddels zijn er al meer dan 1500 schema’s gedownload en krijg ik veel lovende reacties. Het kost je, net als deze trainingsschema’s, geen cent. Je hebt niet te verliezen.

Over ons

Op eliteresults.nl (Elite Results) kun je praktijkgerichte kennis opdoen over voeding en training om zo je resultaten in en buiten de sportschool naar een nieuw niveau te tillen. Allemaal met als uiteindelijk doel; het bereiken van je droomlichaam.

Met de trainingsschema’s die je op deze pagina kan vinden hoop ik je zo een stap in de goede richting te kunnen laten zetten.