ln.stluseretile@ofni
64477551613+

Zien is geloven

Dit is mijn ervaring en resultaat

Eva de Jong

“3 kinderen, 30 jaar, wat valt er voor mij nog te behalen?

Op dit punt was ik erg onzeker over mijn lichaam. Mijn “zwangerschapsbuik” had ervoor gezorgd dat ik me niet meer durfde te laten zien in een bikini. Ik was zeker niet te zwaar, want ik heb altijd goed op mijn voeding gelet en voldoende bewogen. Maar, de sporen van mijn zwangerschap waren erg zichtbaar. Ik was niet meer zo strak en slank als voorheen.

Het roer moest om!

Ik had besloten om de uitdaging met mijzelf aan te gaan. Onder het motto “Ik zal is laten zien dat je geen uitgezakte moeke hoeft te worden na 3 kinderen” besloot ik fanatiek aan de slag te gaan. 
Ik begon door veel lezen over sport en voeding. Ook meldde ik me aan voor de sportschool en werd ik trouw lid van het buikspierkwartier. Dit ging te samen met veel cardio en zo nu en dan wat oefeningen op krachtapparaten.

Na een jaar had ik al redelijk wat resultaat geboekt, maar tevreden was ik nog niet. Ik ben toen overgestapt naar het krachthonk. Er werd me namelijk verteld dat dit echt zou gaan werken voor mijn figuur. Ik ben toen ook mijn kennis gaan vergroten door middel van trainers en (social) media. Dit was een ontzettend groot doolhof, en wat sprak het elkaar allemaal tegen. Wel of niet chiazaad eten? Wel of niet quinoa?

Naast veel informatie, kwam ik ook veel foto’s van andere sporters tegen. “Dat wil ik ook!” waren mijn gedachten.

Op een gegeven moment leerde ik de wereld van de macro’s kennen. Ik begon mijn voeding bij te houden en koos kracht oefeningen waarvan ik zelf dacht dat ze zouden werken. Hiermee heb ik een half jaar gepuzzeld , maar ik wilde toch weer meer. Het lukte andere immers ook om z’n killer body te behalen dus waarom mij niet?

Ik zag langzaam aan veranderingen in mijn lichaam, dit werkte positief op mijn motivatie. Om verder te komen zocht ik hulp bij diverse online en personal coaches. Deze kostten bakken met geld, maar veel wijzer werd ik er niet van, ik werd er eigenlijk alleen maar onzekerder van. Zo kwam ik nog meer tegenspraak tegen en werd mijn trainingsprogramma steeds weer 180 graden om gegooid. Dit was het punt waarop ik me af vroeg of de coaches zelf wel wisten waar ze het over hadden.

Ondertussen had ik nog steeds niet het figuur dat ik zo graag wilde. Ik sportte trouw 4 keer per week in de sportschool, maar begon steeds minder te eten uit angst. Strak, strakker, straks en ook nog een sixpack erbij als het kan, dat was mijn doel. 
Iedereen had wel adviezen en methodes om mijn doel te behalen, ik probeerde ze allemaal. Hierdoor werd ik wat obsessief over sport. Ik probeerde alles, maar niks bracht me bij mijn doel.

Afgelopen zomer brak de paniek echt uit, het was zomer en nog steeds had ik mijn doel niet behaald. Ik had het idee dat ik verder van mijn doel afstond dan ooit te voren. Opgeven was voor mij geen optie, ik moest en zou mijn doel behalen. Ik zocht wat op internet en kwam zo terecht op de website van Bas Maas. Ik zag dat hij een bodybuilder was dus ik was ervan overtuigd dat hij mij verder zou kunnen helpen. Ik nam contact met hem op en het klikte meteen! In het eerste gesprek wist hij me al de rust en het vertrouwen te geven wat ik zo hard nodig had, wat een verademing!

Na twee jaar ploeteren had ik dus eindelijk iemand gevonden met echt verstand, nu zou het goedkomen! We werkten samen aan nieuwe voedings- en trainingsschema’s, maar ook het belang van rust. Vanaf dag één tot op heden ben ik blijven leren.

Ik zag dat mijn lichaam langzaam aan het veranderen was. Bas vertelde me heel eerlijk dat het in de loop van tijd steeds zwaarder zou worden, omdat ik al aardig ver was. Hij zou me helpen met het zetten van de puntjes op de “i”. De laatste loodjes zijn het zwaarst vertelde Bas, en daar was geen woord van gelogen. Vooral mentaal was het zwaar. Gelukkig wist hij mij altijd te ondersteunen en motiveren. Ik kon altijd met mijn vragen en frustraties bij hem terecht, ik weet ook wel zeker dat ik niet een van zijn makkelijkste klanten ben geweest. Gaf hij mij een opdracht dan wilde ik weten waarom, hoe, waarvoor en wat. Sorry nog daarvoor!

Gelukkig veranderden mijn denkwijze, ik was niet langer obsessief bezig met mijn figuur. Door de coaching heb ik geleerd te relativeren. Ik was immers al 35 en had 3 kinderen gehad waardoor mijn 
huid wat uitgerekt is. Dat betekent niet dat een sixpack dan niet meer nodig is. Het betekent wel dat je daarvoor ontzettend hard moet werken met heel veel discipline. Op dat moment was mijn vetpercentage al van 20% naar 17,3% gedaald. Een ontzettend mooie prestatie, hier was ik ook al best trots op. Ik had mooie lijnen, maar geen sixpack. Voor een sixpack zou mijn vetpercentage rond de 15% moeten zitten. Bas vroeg me of dit echt was wat ik wilde, zou ik echt gelukkiger zijn als ik dan mijn sixpack had?

Ik was op dat punt 35 jaar, had drie kinderen. Kun je dan een topsport beoefenen en ook een druk gezin runnen? Hij liet me tot veel nieuwe inzichten komen. Ik bleef doorgaan en merkte dat mijn lichaam er steeds minder goed mee kon omgaan. Ik kreeg vage klachten zoals een lage bloeddruk en was afwezig. Mijn lichaam liet mij duidelijk merken dat alles bij elkaar te veel was. “Dat is de prijs die je ervoor moet betalen.” Leerde hij mij. Oprecht en recht voor zijn raap, precies zoals ik Bas altijd al kende. Ik kreeg toen ook diverse artikelen te lezen over wat bodybuilders mee maken. Dit hielp me enorm te relativeren.

Mijn doel was het zijn van een fitte moeder, dat doel had ik natuurlijk al lang behaald! Nog verder zakken in mijn vetpercentage voor dat sixpack ging mij niet gelukkig maken. De prijs die ik daarvoor moest betalen brak mij mentaal, maar ook mijn gezin.

Dankzij de hulp van Bas kon ik mijn doelen bijstellen zonder te kort te doen aan mijn prestaties. Ik zag het plezier van fitness weer, het sterker worden en jezelf fitter voelen. Daarnaast heb ik nu geen paniek aanvallen meer en denk ik ook niet dat ik een kilo zwaarder ben geworden als ik een keer sushi heb gegeten. Ik ben Bas voor dit alles zo ontzettend dankbaar.

Hoe het nu ondertussen met me gaat? Deze fitte moeke weet hoe ze moet omgaan met voeding, beoefent de juiste krachtoefeningen op de juiste manier én is niet langer obsessief bezig met fitness. Het allerbelangrijkste is dat ik nu ontzettend lekker in mijn vel zit. Ik moet wel toegeven dat ik er ook van geniet als een man na mij gaat squaten en er eerst een paar gewichten af moet halen. De blik die zegt “Hoe is het mogelijk dat zij dat kan dragen” blijf ik heerlijk vinden.

Zonder Bas was ik nu waarschijnlijk nog steeds gefrustreerd geweest en opzoek naar manieren om strakker te worden, zonder ooit tevreden te zijn.

Ik blijf fanatiek de sportschool bezoeken omdat ik er ontzettend veel plezier in heb, maar ook de rust heb gevonden om het proces zijn gang te laten. 
Bas spreek ik nog geregeld, gewoon om eventjes te kijken hoe het gaat. Ook stuur ik hem wel eens foto’s van mijn laatste vorderingen. Hij is altijd mijn steun in de rug geweest.

Voor iedereen die opzoek is naar een betere versie van zichzelf of hulp wil van een oprechte coach vol met kennis en ervaring, is Elite Results echt een aanrader!”

Krijg antwoord op je vraag

Heb je vragen over het coaching programma, of twijfel je of het wel iets voor jou is? Dat kan. Bel, WhatsApp of e-mail gerust: 0615577446 / [email protected]. Je ontvangt reactie binnen een uur.

Ben jij de volgende?

Realiseer jouw droomlichaam

Gratis vrijblijvend adviesgesprek

Online personal coach Bas Maas