ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+
10
jun
2014
Zelf gemaakte chocolade pindakaas protein bar

Chocolade pindakaas protein bars

14

Chocolade en pindakaas; een erg bekende en lekkere combinatie. Al eerder verscheen een sandwich en een koekjes recept waar deze combinatie ook in zit. Dit keer een protein bars recept met zelfs nog meer eiwitten dan in eiwitrepen die je kan kopen.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per Bar
Kcal 280
Eiwitten 33 gram
Koolhydraten 21 gram
Vetten 8 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Moeilijk
Bereidingstijd 20 min
Bak/kook -tijd 20 min
Gerecht klaar in 40 min
Porties 6 bars

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Laat de pure chocolade  au bain marie smelten. Hiervoor moet je een pan in een pan met water zetten. De chocolade leg je dan in de pan waar geen water in zit. Deze pan wordt vervolgens verhit doordat het water in de andere pan opwarmt. De chocolade in de bovenste pan smelt hierdoor.
  2. Vervolgens mix je alle ingrediënten, behalve de pure chocolade, in een mengkom.
  3. Vorm uit de mix zes mooie bars.
  4. Dompel de protein bars even onder in de pure chocolade.
  5. Laat de chocolade even uitharden.
  6. Leg de repen op het laatst nog even in de vriezer voor ongeveer 15 tot 20 minuten en klaar zijn je protein bars!
Tips. Speel een beetje met de verhoudingen van de ingrediënten om zo de voedingswaarde naar je hand te zetten. Wil je meer vet voeg dan wat meer noten of notenpasta toe, etc. Wees creatief!

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Reacties
14

Stefano

Volgens mij zit er een foutje in je script bro, hij laadt hier een andere bereiding zien van de zoete aardappel 😉

Bas

mmm, dat is gek. Hier namelijk niet. En nu nog steeds?

Guest

Dit zie ik…

ingrediënten
200 gram chocolade eiwitpoeder
100 gram oats (of amandelmeel /kokosmeel)
65 gram zachte notenpasta
20 gram pecannoten
10 gram geraspte kokos
375 ml melk (koe, amandel, rijst, wat jij wil)
Pure chocolade (80+ procent)
Water
Benodigdheden
Mengkom
Weegschaal
Voorraaddoos
Maatbeker
2 pannen
Vriezer
Bereidingswijze protein bars
Snij de zoete aardappel in dunne laagjes zodat je de vorm van een chip krijgt
Leg de plakjes zoete aardappel op een bord. Ze mogen elkaar niet overlappen.
Spray er PAM spray overheen
Voeg wat zout toe
Zet de magnetron op een hoge stand voor ongeveer 3 minuten. Blijf er wel zelf bij! Elke magnetron is anders dus het kan zo zijn dat ze bij jou al verbrand zijn op 2 minuten. Als ze bruin worden haal je ze er uit. Houd de chips dus goed in de gaten.
Haal de zoete aardappel chips uit de magnetron en laat ze afkoelen voor een minuutje zodat ze knapperig worden

Bas

Thnx, als het goed is moet het nu aangepast zijn!

Creamers

Heb het geprobeerd, maar het werd veel ‘sappig’ ‘los’, of hoe zal ik het zeggen. Maw, kon er echt geen bars van vormen om in de chocolade te soppen.Heb de havermout eerst nog wat fijner gemalen, misschien was dat de fout? Of te veel melk in het recept geschreven? Wellicht komen die bars van jou ook net uit de diepvries? 🙂 Zien er goed uit.Heb zojuist bij de andere helf extra havermout toegevoegd, nu eerst nog chocolade kopen en iemand vinden die het gaat proeven 🙂

bmaas

Wat was de truc nou, minder melk?

Creamers

//i62.tinypic.com/33cnmdz.jpg //i62.tinypic.com/28srg5y.jpg //i57.tinypic.com/9jjgwl.jpg //i58.tinypic.com/11l65b4.jpg //i58.tinypic.com/sm6dyu.jpg
De tweede helft met extra 100gr havermout gedaan. Als iemand dit probeert dan OF meer havermout (als je maalt) of gewoon niet malen zodat de melk er goed kan intrekken.Is het toch te ‘plakkerig’ dan op bakpapier leggen en erbovenop ook bakpapier en plat  drukken met een snijplank. In de pan met chocolade de hele plak erin leggen en met een panlikker de overige chocolade er bovenop smeren.
Zie foto’s 
De voedingswaarde waar ik op uit kom zijn:(met 100gr havermout) 100g 293kcal 25 eiwit 15KH en 14Vet.(met 200gr havermout) 100g 337kcal 27,7 eiwit 22,4 KH en 14,5Vet.

Els

Done! Alleen er zit melk in, hoe bewaar ik deze repen dan??

Yvette

Hoe doop ik repen in de chocola die zo zacht zijn als…tja wat maak ik er van? Heel zacht iig. Heb ze al 2,5 uur in de koelkast liggen maar nog steeds. Zonde joh, ik wil dit niet allemaal weggooien:(

ihs

diepvries , niet koelkast

Ilona

Inderdaad veel te zacht, je kan hier geen repen van maken. Laat staan , onder dompelen in chocola. Jammer hoor. Zou graag het juiste recept willen hebben.

La mamma

Ik krijg een soort sausje. Ze mogen me wel eens komen tonen hoe je dat in repen snijdt?!

Rietje

jammer dat ik de reacties hierboven niet eerder las, mijn poging werd een slap vloeibaar cakedeegje. Echt jammer; amandelmeel is niet te betalen. En speciaal whey chocolade aangeschaft hiervoor. Bas, heb je deze bars zelf wel eens gemaakt? Misschien het recept verbeteren of verwijderen dan?

Dwayne

Lift Supps
Premium Supplements ɑnd Gym Apparel
Wyoming, UᏚA
rack pulls

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...