Zelf muesli maken
Zelf muesli maken is eenvoudiger dan het klinkt. Met dit recept leer je de werkwijze om je eigen muesli te kunnen maken. Je kan zo veel ingrediënten toevoegen als je zelf wilt. Als je suikervrije muesli wilt dan moet je de honing en rozijnen eruit laten.
Bedankt Whats That Smell voor het recept.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | 100 gram |
Kcal | 379 |
Eiwitten | 10 gram |
Koolhydraten | 66 gram |
Vetten | 6 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 6 min |
Bak/kook -tijd | 24 min |
Gerecht klaar in | 30 min |
Porties | - |
Ingrediënten
Benodigdheden
- Bakplaat
- Oven
- Mes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Hak de noten fijn.
- Meng de noten met de havermout, pompoenpitten, kaneel en een beetje zout.
- Pak de bakplaat en bedek deze met bakpapier.
- Bedek de bakplaat met bakpoeder.
- Verdeel de mix over de bakplaat.
- Zet de bakplaat in de oven en schep alles na 8 minuten om. Na 3 keer 8 minuten is je mix mooi goudbruin.
- Laat de muesli mix goed afkoelen.
- Mix nog 3 handjes rozijnen erdoorheen.
- Je muesli is nu klaar! Het blijft in een afgesloten pot/blik ongeveer 2 weken houdbaar.
Laat een reactie achter