
Yoghurt eiwit taart
Dit is een simpel recept om een yoghurt taart te maken die relatief veel eiwitten en weinig calorieën bevat. Een stuk normale kwark taart bevat namelijk 300 kcal en een punt van deze yoghurt taart 189 kcal. Deze taart bevat per stuk ook nog eens 10 gram eiwit meer dan normale kwark taart. Zie het verschil!
Deze taart kan je maken zonder te bakken. De eiwittaart moet wel stollen in de koelkast. Als dit te lang duurt kan je ook kijken naar dit cheesecake recept. Deze cheesecake moet wel gebakken worden, maar is ook wat sneller klaar.
Bij deze wil ik Sabine bedanken voor het inzenden van dit recept.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 189 |
Eiwitten | 16 gram |
Koolhydraten | 11 gram |
Vetten | 9 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 179 min |
Gerecht klaar in | 190 min |
Porties | 6 |
Ingrediënten
Benodigdheden
- Cellofaan (dun plastic folie)
- Blender / staafmixer
- 1 ronde plastic bak (bakvorm)
Bereidingswijze
- Laat 5 gelatineblaadjes zacht worden in 100 ml koud water.
- Meng 400 gram yoghurt en 80 gram eiwitpoeder door elkaar met een mixer.
- Als de gelatine blaadjes zacht zijn geworden, moet je ze laten oplossen in een beetje warm water.
- Meng de opgeloste gelatineblaadjes door de mix van eiwitpoeder en yoghurt.
- Bekleed de binnenkant van de plastic bak (dit wordt de vorm van je taart) met cellofaan (dun plastic folie).
- Laat de boter (40 gram) smelten en mix hier de havermout (30 gram), havermeel (30 gram) en de zoetstof doorheen. Meng het geheel totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Bedek de bodem van het cellofaan met het deeg en druk het goed aan.
- Giet de yoghurt-eiwitpoeder-gelatine mix over het deeg.
- Laat de yoghurt eiwit taart minstens drie uur stollen in de koelkast. Een hele nacht in de koelkast is het beste!
- Haal de yoghurt eiwit taart uit de koelkast en snijd de taart in 6 punten.
Laat een reactie achter