Pittige tilapiafilet met caloriearm knoflookbrood
Met dit recept geef je je tilapiafilet een pittige smaak door het gebruik van chilipoeder. Het is belangrijk om de tilapia filet heet te bakken in (veel) olijfolie. Samen met het caloriearme knoflookbrood heb je een volwaardige maaltijd betreft de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, en vetten). Om ook nog aan je micronutriënten (vitamines en mineralen) te komen, zal je groente naar eigen keus moeten toevoegen.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 675 |
Eiwitten | 60 gram |
Koolhydraten | 32 gram |
Vetten | 34 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 10 min |
Gerecht klaar in | 25 min |
Porties | 1 |
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Leg de 300 gram (ontdooide) tilapiafilets op keukenpapier om ze droog te maken.
- Bestrooi beide kanten van de tilapiafilets met chilipoeder.
- Weeg 20 ml olijfolie af en giet het in de koekenpan. Zet de koekenpan op een hoog vuur en laat de pan goed warm worden.
- Zodra de pan op temperatuur is leg je de tilapiafilets erin.
- Ondertussen pak je twee sneetjes brood en spray je beide kanten in met PAM spray olijfolie. Als je dit niet hebt, kan je de broodjes ook een beetje natmaken met je hand, maar PAM spray is lekkerder én calorievrij.
- Strooi wat knoflookpoeder over de broodjes en doe ze in het tosti apparaat, contactgrill of broodrooster.
- Draai de tilapia om en bak de andere kant ook gaar.
- Haal je knoflookbroodjes uit de grill en je filet uit de pan. Eet smakelijk!
Laat een reactie achter