ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+
13
mrt
2014
superfood bonbobs

Superfood bonbons

0

Superfoods (Alleen de naam al  is dubieus) zijn vorige week flink in opspraak geweest toen het voedingscentrum er een bericht over uitbracht. Is het nou wel of niet gezond? (Wat is gezond nou eigenlijk, dat verschilt ook maar net aan wie je het vraagt) Als je het aan mij vraagt blijf je gezond door alles met mate te eten, dus ook superfoods. Meer is niet altijd beter. Van teveel vitamine word je ook ziek, net als van te weinig. Toch heb ik deze week twee recepten waarin de nadruk op het gebruik van superfoods ligt. Dus deze week en superfood thee, en een superfood bonbon recept. Hieronder zie je het superfood bonbon recept.

Nadat je dit bonbon superfood recept heb gegeten hoef je je geen zorgen meer te maken of je wel genoeg vitamines, mineralen, anti-oxidanten enzovoorts binnen heb gekregen. Dit recept zit namelijk vol met superfoods. Desondanks het geen ‘echte’ bonbons zijn zullen ze toch smaken! Maak ze maar eens zelf en laat horen wat je ervan vind.

Heb je een foto van je zojuist zelf gemaakte superfood bonbons? Stuur je foto dan op naar [email protected] of stuur het via een facebook bericht, en ik zal je foto hier bij dit artikel plaatsen.

Als je superfoods wilt kopen kan je deze het best bij Bodyenfitshop.nl kopen. Over het algemeen is B&F het goedkoopst met al en is de service super. Voor 21:00 uur besteld is de volgende dag al in huis, vanaf € 20 geen verzendkosten, en bij elke besteding gratis kado’s.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per -
Kcal -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Moeilijk
Bereidingstijd 20 min
Bak/kook -tijd 40 min
Gerecht klaar in 60 min
Porties 30 - 40

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Weeg 30 gram gemalen kokos af en rooster dit. Nadat de kokos geroosterd is moet je het laten afkoelen in een schaaltje.
  2. Haal de pitten uit de dadels en doe de dadels met de rest van de ingrediënten (behalve de zojuist geroosterde gemalen kokos en het water) in een keukenmachine.
  3. Maak hier vervolgens een soort pasta van door het goed te malen en te mengen.
  4. De pasta moet aan je vingers blijven plakken. Indien dit niet het geval is moet je er nog wat water aan toevoegen. Gebruik ongeveer een theelepel water per keer.
  5. Laat vervolgens deze pasta voor ongeveer 20 minuten afkoelen zodat je zometeen gemakkelijk balletjes van kan draaien.
  6. Draai ongeveer 30 tot 40 balletjes van de pasta en rol de helft van de balletjes door de geroosterde gemalen kokos die je een tijdje geleden heb gemaakt in stap 1.
  7. Laat je superfood ‘bonbons’ nog even afkoelen in de diepvries voor ongeveer 20 minuten.
  8. Geniet!
Gerelateerde recepten

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...