Suikervrije Worteltaart Muffins
Worteltaart of carrotcake… Voor sommige klinkt dit misschien een beetje vreemd, maar het is een erg bekend baksel waar normaliter veel vetten, en suikers in zitten.
Ik heb hier een gezondere variant van gemaakt op basis van havermout, natuurlijke zoetmakers en een beetje whey eiwitpoeder. Van de wortel proef je natuurlijk niks terug in dit recept, behalve een beetje het zoete ervan.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | muffin |
Kcal | 111 |
Eiwitten | 6 gram |
Koolhydraten | 13 gram |
Vetten | 4 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 25 min |
Gerecht klaar in | 35 min |
Porties | 12 |
Ingrediënten
Benodigdheden
- kom
- lepel
- vork
- hakmes
- bordje
- Rasp
- food processor, staafmixer of blender.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinblik in met pamspray.
- Mix alle ingrediënten behalve de walnoten met een foodprocessor tot een stevig beslag. Als je geen foodprocessor hebt kun je ook een staafmixer of blender gebruiken.
- Roer als laatste de noten door het beslag en verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
- Bak de muffins 25 minuten in de oven. Je kunt het beslag eventueel ook in 1 groot blik doen, dan zou het 45 minuten in de oven moeten.
- Serveer eventueel met een paar lepels griekse 0%vet yoghurt.
Laat een reactie achter