
Snel eiwit ijs maken
Met dit recept maak je ijs wat grotendeels bestaat uit eiwitten (25 gram per portie). Normaal ijs zit vol met suikers welke je in sommige gevallen liever wilt vermijden (als je bijvoorbeeld een calorie terkort wilt creeëren). Dit ijs recept is in zo’n geval een goed alternatief.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 165 |
Eiwitten | 25 gram |
Koolhydraten | 7 gram |
Vetten | 4 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 5 min |
Bak/kook -tijd | 15 min |
Gerecht klaar in | 20 min |
Porties | 1 |
Ingrediënten
- Caseïne eiwitpoeder (normale whey kan waarschijnlijk ook) – 1 schepje
- Amandelmelk – 250 ml
- Stevia – 1 eetlepel
- Cacaopoeder – 1 eetlepel
- (optioneel) Magere kwark
Benodigdheden
- 1 grote sealzak/vrieszak
- 1 kleine sealzak/vrieszak
- Veel ijs
- 100 gram zout
- Mengkom
Bereidingswijze
- Voeg de afgewogen ingrediënten in een mengkom.
- Meng het geheel goed. Het beste zou zijn om het in een blender te doen.
- Pak de grote sealzak/vrieszak en stop deze vol met ijs.
- Stop het ‘ijs’ in een klein vrieszakje.
- Voeg 100 gram zout toe aan de grote zak met ijs. Het zout zorgt ervoor dat het ijs nog kouder wordt en waardoor je eiwit ijs dus veel sneller zal stollen.
- Stop de kleine vrieszak met eiwit ijs in de grote zak met ijs en zout.
- Laat dit staan voor zo’n 15 minuten.
- Haal je eiwit ijs eruit en geniet!
100 gram zout? Wil je mij een hoge bloeddruk veroorzaken?
Het zout gaat niet door het ijs wat je eet. Het zout gaat in de zak waar de andere zak met ijs inzit wat je opeet. het zout zorgt ervoor dat het geheel veel sneller afkoelt waardoor je ijs sneller klaar is. Bekijk anders het filmpje eens, dan is het gelijk een stuk duidelijker!
Kun je ook meer maken en het bewaren in de vriezer?
Kan het ook gemaakt worden in een roomijsbereider?