64477551613+
64477551613+
05
aug
2014

Snel eiwit ijs maken

2

Met dit recept maak je ijs wat grotendeels bestaat uit eiwitten (25 gram per portie). Normaal ijs zit vol met suikers welke je in sommige gevallen liever wilt vermijden (als je bijvoorbeeld een calorie terkort wilt creeëren). Dit ijs recept is in zo’n geval een goed alternatief.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per portie
Kcal 165
Eiwitten 25 gram
Koolhydraten 7 gram
Vetten 4 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Makkelijk
Bereidingstijd 5 min
Bak/kook -tijd 15 min
Gerecht klaar in 20 min
Porties 1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 1 grote sealzak/vrieszak
  • 1 kleine sealzak/vrieszak
  • Veel ijs
  • 100 gram zout
  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Voeg de afgewogen ingrediënten in een mengkom.
  2. Meng het geheel goed. Het beste zou zijn om het in een blender te doen.
  3. Pak de grote sealzak/vrieszak en stop deze vol met ijs.
  4. Stop het ‘ijs’ in een klein vrieszakje.
  5. Voeg 100 gram zout toe aan de grote zak met ijs. Het zout zorgt ervoor dat het ijs nog kouder wordt en waardoor je eiwit ijs dus veel sneller zal stollen.
  6. Stop de kleine vrieszak met eiwit ijs in de grote zak met ijs en zout.
  7. Laat dit staan voor zo’n 15 minuten.
  8. Haal je eiwit ijs eruit en geniet!
Tip. In plaats van amandelmelk zou je ook magere kwark kunnen gebruiken indien je nog meer eiwitten wilt.Als je geen vrieszakjes en zout heb kan je het ook in de vriezer zetten natuurlijk. Dit duurt dan wel langer. Het lekkerst is om het ijs elk half uur even uit de vriezer te halen en door te roeren.

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Reacties
2

Peter van Langeraad

100 gram zout? Wil je mij een hoge bloeddruk veroorzaken?

Bas

Het zout gaat niet door het ijs wat je eet. Het zout gaat in de zak waar de andere zak met ijs inzit wat je opeet. het zout zorgt ervoor dat het geheel veel sneller afkoelt waardoor je ijs sneller klaar is. Bekijk anders het filmpje eens, dan is het gelijk een stuk duidelijker!

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...