
Quinoa pap met eiwitpoeder (whey)
Wil je iets anders dan proats (proteïne+oats) als ontbijt? Dan is deze quinoa pap misschien wat voor jou. Je maakt het ongeveer op dezelfde manier klaar als havermout, alleen de bereidingstijd en de structuur van je pap is iets anders.
‘Technisch’ feitje: quinoa is, net als havermout, glutenvrij. Dit is natuurlijk alleen van belang als je daadwerkelijk glutenintolerantie (coeliakie) hebt. En niet als je dit denkt te hebben, zoals vele helaas tegenwoordig. Verder bevat quinoa iets meer eiwitten dan havermout (3 gram per 100 gram om precies te zijn), en worden de koolhydraten nog iets langzamer opgenomen dan die van havermout.
Je kunt de pap met water, magere melk, amandelmelk, kokosmelk of een ander soort melk maken. Ik kies in mijn recept gewoon voor magere koemelk.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 396 |
Eiwitten | 38 gram |
Koolhydraten | 48 gram |
Vetten | 5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 5 min |
Bak/kook -tijd | 10 min |
Gerecht klaar in | 15 min |
Porties | 1 |
Ingrediënten
- Quinoa 50 gram
- melk of water 250 ml
- vanille eiwitpoeder 1 scoop
- snuf kaneel 1
- evt. wat extra's zoals stukjes appel, banaan of ander fruit of wat noten.
Benodigdheden
- pannetje
- weegschaal
- lepel
- maatbeker
Bereidingswijze
- Doe de melk en de quinoa in een pannetje en breng aan de kook.
- Laat vervolgens ongeveer 5-10 minuten op een laag vuurtje doorkoken. De kooktijd is een beetje afhankelijk van het merk quinoa dat je gebruikt. Let erop dat de quinoa goed zacht en gaar moet zijn.
- Haal de quinoa van het vuur en roer het kaneel poeder en een schep eiwitpoeder er door. Als de pap nu te stevig is kun je eventueel wat extra water of melk toevoegen.
- Doe de pap in een kom en leg er eventueel nog wat fruit en/of noten bij.
Laat een reactie achter