
Proteine Aardbeienkwark-Broodjes
Het is misschien even wennen om een product als magere aardbeienkwark te verwerken in een baksel, maar geloof me het word een heerlijk fruitig broodje! De lichte aardbeiensmaak van de kwark en het frisse van de appel maken dit een bijzonder broodje! Het is een soort mix tussen een krentebol, een scone, een hard broodje en een muffin.
Het bevat voor een broodje best veel eiwitten, niet al te veel koolhydraten en zowat geen vetten. Dus ideaal als je on the go bent naar de gym… Shake in je ene hand, aardbeienkwark-broodje in je andere hand 😉 Ik heb mijn collega’s op de sportschool even als testpanel gevraagd en die vonden het allemaal een succes, ik hoop jullie ook!
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | per Proteine aarbeienkwark-broodje |
Kcal | 148 |
Eiwitten | 12 gram |
Koolhydraten | 21 gram |
Vetten | 1.8 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 30 min |
Gerecht klaar in | 45 min |
Porties | 12 |
Ingrediënten
- 500 gr. magere aardbeienkwark, bijvoorbeeld van optimel of optifit of een ander merk met ongeveer dezelfde voedingswaarde
- 250 gr. bloem
- 2 flinke scoops vanille whey eiwitpoeder, ongeveer 80 gram
- 1 el. bakpoeder
- 1 ei
- 2 ei-eiwitten
- 1 appel, geschild en in hele kleine blokjes gesneden
- 1 el. olijfolie of zonnebloemolie
Benodigdheden
- Muffinvorm
- 2 mengkommen
- 2 lepels
- weegschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in met pamspray of gebruik een siliconen muffinvorm.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten (behalve de appel) door elkaar.
- Meng in een andere kom alle natte ingrediënten (behalve de appel).
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door tot je een soort cake/brooddeeg hebt.
- Roer als laatste de appel stukjes door het deeg en verdeel het deeg over de muffinvormpjes.
- Bak de Proteine aardbeienkwark-broodjes 30 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat eten.
Laat een reactie achter