
Pompoen proteïne brood
Super goede snack rijk aan vitamine A afkomstig uit de pompoen. Recept ingestuurd door instagram.com/mantis_line Bedankt!
Advies: bewaar hem in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen. Indien het binnen 1-2 dagen gegeten wordt, is het dan geen enkel probleem en is koelkast niet nodig.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | sneetje |
Kcal | 127 |
Eiwitten | 8.3 gram |
Koolhydraten | 12.4 gram |
Vetten | 5.7 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 60 min |
Gerecht klaar in | 75 min |
Porties | 10 |
Ingrediënten
Droge ingrediënten
- 60 gram havermout meel (of oats) (havermout in blender malen tot meel)
- 40 gram whey protein
- 2/3 eetlepel kaneel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/2 kop in stukjes gehakte noten naar keuze, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel chiazaad
Natte ingrediënten
- 1 mok gekookte pompoen
- 2 eieren
- 1/4 glas amandelmelk (of andere melk naar keuze)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
- Mix de droge ingrediënten in een kom
- Meng de natte ingrediënten samen in de blender of keukenmachine.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten in de kom
- Roer alles goed door
- Giet het mengsel over in een bakvorm
- Bak het pompoenbrood in 45 – 60 minuten gaar, dit is afhankelijk van je oven. (TIP: check of je brood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem eruit haalt? Dan is je brood klaar!)
Laat een reactie achter