Notenreep maken
Door Immeke Andela 4
Notenreep recept; smaakvol en krokant. Bevat gezonde vetten uit de noten. Zoveel lekkerder en gezonder dan een voorverpakte notenreep!
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | per reep |
Kcal | 222 |
Eiwitten | 5 gram |
Koolhydraten | 17 gram |
Vetten | 16 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 30 min |
Gerecht klaar in | 45 min |
Porties | 14 |
Ingrediënten
- havermoutmeel 200 gram
- walnoten 100 gram
- pompoenpitten 50 gram
- zonnebloempitten 50 gram
- gedroogde kokosrasp 50 gram
- gesmolten boter of kokosolie 100 gram
- honing 5 eetlepels
- vanille extract 1 theelepel
Benodigdheden
- Snijplank
- Hakmes
- Evt. foodprocessor
- Ovenschaal of brownievorm
- Lepel
- Theelepel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een browievorm of kleine ovenschaal met bakpapier.
- Hak de noten en pitten fijn.
- Meng de gesmolten boter, het vanille extract en de honing in een kom tot een glad mengsel.
- Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng tot een stevig deeg.
- Druk het deeg uit over de bakvorm, het deeg moet ongeveer 1,5 cm hoog zijn (als je bakvorm wat te groot is geeft dit niet dan houd je gewoon een beetje extra ruimte over in je bakvorm).
- Bak de koek 30 minuten in de oven.
- Snijd met een groot mes repen van de koek en laat de repen goed afkoelen (als de repen helemaal afgekoeld zijn zullen ze ook steviger worden).
Je gaat bij de voedingswaarde uit van 14 repen? Ik zie zo nergens vermeld staan hoeveel repen je met het recept zou moeten kunnen maken…
Sorry, zie nu 14 porties staan, helemaal langs gekeken
Heerlijk recept overigens, en eenvoudig te bereiden! Die ga ik zeker vaker maken 🙂
Vallen helemaal uit elkaar, ook met verdubbeling boter!