
Nasi goreng met kip
Een simpel en smakelijk nasi goreng met kip recept.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 827 |
Eiwitten | 45 gram |
Koolhydraten | 117 gram |
Vetten | 20 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 10 min |
Gerecht klaar in | 20 min |
Porties | 1 |
Ingrediënten
- Zilvervliesrijst: 150 gram
- Roerbakgroente (naar eigen smaak): 150 gram
- Kipfilet: 150 gram
- Olijfolie: 15 ml
- knoflookpoeder
- Half kippenbouillonblokje
- Javaanse sambal
Benodigdheden
- Wokpan
- Kookpan
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg de rijst toe en laat het koken voor zo'n 10 tot 15 minuten.
- Snij ondertussen de kip in blokjes.
- Weeg de groente af.
- Bak de kip gaar in de wokpan.
- Voeg een half kippenbouillonblokje, een beetje sambal en wat knoflookpoeder toe in de wokpan.
- Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en roer alles goed door.
- Giet de rijst af en voeg het toe in de wokpan.
- Roer alles nogmaals goed door en serveren maar!
Nice! Thnx voor je bijdrage. Maar wat doe je precies met het kipbouillon blokje? Waar voeg je dat bij toe?
Als de kip gaar. Bouillonblokje erbij dan de sambal en vervolgens de groente.
aha oke. Snap het. 🙂
Olijfolie: 150 gram moet dit geen 15 zijn?:)
Sorry volg hem even niet.
Er stond 150 gram olijfolie. Maar volgens mij moest dit inderdaad 15 ml (1 eetlepel) zijn. Heb het inmiddels aangepast!
Ahhh kijk nu snap ik het. Thnx