ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+
09
okt
2014

low carb eiwit pannenkoek

9

Maak je eigen eiwit pannenkoeken die laag zijn in koolhydraten. Door het toevoegen van kwark zullen de pannenkoeken minder droog en minder naar ei smaken dan de meeste eiwit pannenkoek recepten.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per 2 pannenkoeken
Kcal 218
Eiwitten 35 gram
Koolhydraten 6 gram
Vetten 6 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Makkelijk
Bereidingstijd 5 min
Bak/kook -tijd 10 min
Gerecht klaar in 15 min
Porties 2

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Zet het fornuis alvast aan zodat de pan kan opwarmen (middelhoog tot hoog vuur)
  2. Mix alle ingrediënten in een mengkom
  3. Spray  een beetje PAM spray in de koekenpan zodat de eiwit pannenkoek niet blijft plakken
  4. Schenk een beetje beslag in de pan en bak de eiwit pannenkoek een paar minuten totdat de bovenkant bijna droog is. Bak dan de andere kant een paar minuten tot de pannenkoek goudbruin is.

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Reacties
9

Sam

Lijkt me heel makkelijk om deze mee te nemen voor op het werk ipv droge boterhammen met kipfilet. Alleen vraag ik me af of het minder geschikt in de bulk omdat het low carb is.

Verder een topsite, heb al heel wat recepten gezien die ik ga uitproberen!

Bas

Ja klopt, minder geschikt voor in de bulk. Heb je ookal naar de bulking bars gekeken? Die zijn echt top. Als je pannenkoeken wilt voor in de bulk kan je ook normale pannenkoeken maken met extra ei of schepjes eiwitpoeder erdoorheen.

Kathy

Hoe kan men deze pannenkoeken dunner maken om te bakken ?

Dymphy

Hoewel ik al jaren train, let ik sinds 1,5 jaar op mijn voeding. Ik ben de laatste tijd bezig met gezond en suikervrij bakken, zoals koekjes, muffins en worteltjestaart. Ik kwam deze website gisteravond tegen en heb meteen meerdere recepten opgeslagen, zoals de eiwitrepen en het eiwitbrood. Dit is precies wat ik zocht!
Ik heb zelf bananenbrood gemaakt (zie Chicks Love Food voor het recept), is ook absoluut een aanrader. Makkelijk om in delen in te vriezen.
Ik ben op dit moment de eiwitpannenkoeken aan het opeten. Ik vind hem top! Ik heb er de tweede ronde wel extra lijnzaad en havermout bij gedaan en in kokosvet gebakken. PAM spray is nieuw voor me, maar ik zeker uitproberen!

bart

lekkere pannenkoeken heel makkelijk te maken en mee te nemen. je kan ze droog eten of ik doe er soms fruit op en oprollen ook lekker.
Maar zou je de kwark ook kunnen vervangen voor bijvoorbeeld magere melk of yoghurt? Gewoon een vraag mocht ik een keer geen kwark hebben

Bas Maas

Nee ik denk dat dat te dun is Bart.

Anoniem

is het geschikt om in te vriezen?

Ramona

Ik vraag me af of er iemand werkelijk dit recept heeft uitgeprobeerd. Ik nl wél, leek me ook gemakkelijk en snel om ipv boterhammen of crackers te eten. Nou, het beslag is veel te dik om “te gieten” en te dun om uit te rollen. Eenmaal in de pan heb je een homp dat niet uitloopt en aan de pan blijft kleven. Ik heb er uiteindelijk een soort van scrambled pannenkoek van gemaakt. Geen ideaal recept wat mij betreft

deci

had ik ook. echt een heel slecht recept

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...