low carb eiwit pannenkoek
Maak je eigen eiwit pannenkoeken die laag zijn in koolhydraten. Door het toevoegen van kwark zullen de pannenkoeken minder droog en minder naar ei smaken dan de meeste eiwit pannenkoek recepten.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | 2 pannenkoeken |
Kcal | 218 |
Eiwitten | 35 gram |
Koolhydraten | 6 gram |
Vetten | 6 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 5 min |
Bak/kook -tijd | 10 min |
Gerecht klaar in | 15 min |
Porties | 2 |
Ingrediënten
- PAM spray
- Eiwitpoeder: 30 gram
- 1 Ei
- 3 gram bakpoeder
- Magere kwark: 70 gram
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Zet het fornuis alvast aan zodat de pan kan opwarmen (middelhoog tot hoog vuur)
- Mix alle ingrediënten in een mengkom
- Spray een beetje PAM spray in de koekenpan zodat de eiwit pannenkoek niet blijft plakken
- Schenk een beetje beslag in de pan en bak de eiwit pannenkoek een paar minuten totdat de bovenkant bijna droog is. Bak dan de andere kant een paar minuten tot de pannenkoek goudbruin is.
Lijkt me heel makkelijk om deze mee te nemen voor op het werk ipv droge boterhammen met kipfilet. Alleen vraag ik me af of het minder geschikt in de bulk omdat het low carb is.
Verder een topsite, heb al heel wat recepten gezien die ik ga uitproberen!
Ja klopt, minder geschikt voor in de bulk. Heb je ookal naar de bulking bars gekeken? Die zijn echt top. Als je pannenkoeken wilt voor in de bulk kan je ook normale pannenkoeken maken met extra ei of schepjes eiwitpoeder erdoorheen.
Hoe kan men deze pannenkoeken dunner maken om te bakken ?
Hoewel ik al jaren train, let ik sinds 1,5 jaar op mijn voeding. Ik ben de laatste tijd bezig met gezond en suikervrij bakken, zoals koekjes, muffins en worteltjestaart. Ik kwam deze website gisteravond tegen en heb meteen meerdere recepten opgeslagen, zoals de eiwitrepen en het eiwitbrood. Dit is precies wat ik zocht!
Ik heb zelf bananenbrood gemaakt (zie Chicks Love Food voor het recept), is ook absoluut een aanrader. Makkelijk om in delen in te vriezen.
Ik ben op dit moment de eiwitpannenkoeken aan het opeten. Ik vind hem top! Ik heb er de tweede ronde wel extra lijnzaad en havermout bij gedaan en in kokosvet gebakken. PAM spray is nieuw voor me, maar ik zeker uitproberen!
lekkere pannenkoeken heel makkelijk te maken en mee te nemen. je kan ze droog eten of ik doe er soms fruit op en oprollen ook lekker.
Maar zou je de kwark ook kunnen vervangen voor bijvoorbeeld magere melk of yoghurt? Gewoon een vraag mocht ik een keer geen kwark hebben
Nee ik denk dat dat te dun is Bart.
is het geschikt om in te vriezen?
Ik vraag me af of er iemand werkelijk dit recept heeft uitgeprobeerd. Ik nl wél, leek me ook gemakkelijk en snel om ipv boterhammen of crackers te eten. Nou, het beslag is veel te dik om “te gieten” en te dun om uit te rollen. Eenmaal in de pan heb je een homp dat niet uitloopt en aan de pan blijft kleven. Ik heb er uiteindelijk een soort van scrambled pannenkoek van gemaakt. Geen ideaal recept wat mij betreft
had ik ook. echt een heel slecht recept