ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+
22
jul
2014
low carb eiwit koek

low carb eiwit koek

3

Dit is een handige low carb snack voor in een low carb dieet. Rijk aan gezonde vetten (MCT) en eiwitten. Let wel op de voedingswaarde van dit recept; het bevat namelijk 30 gram vet. Voor sommige mensen kan dit al zo’n 1/3 van de totale dagelijkse behoefte aan vet zijn. Desalniettemin is dit geen slecht recept. Als het maar binnen je dagelijkse macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten) past, maar dat is met alles zo.

Bedankt Anthony voor je inzending.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per portie
Kcal 490
Eiwitten 45 gram
Koolhydraten 5 gram
Vetten 30 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Gemiddeld
Bereidingstijd 15 min
Bak/kook -tijd 120 min
Gerecht klaar in 135 min
Porties 1

Ingrediënten

  • MCT olie – 7 gram
  • Eiwitpoeder chocolade smaak – 28 gram
  • Cacao poeder – 1 eetlepel
  • Eieren – 4 stuks
  • 150 ml warm (niet gekookt) water
  • (optioneel) kaneel

Benodigdheden

  • Blender / Staafmixer
  • Maatbeker
  • Magnetron
  • Diep bord of magnetron bestendige (plastic) bak
  • Extra bord om het diepe bord af te dekken (of bijpassende deksel voor de plastic bak)

Bereidingswijze

  1. Doe 150 ml warm water in de maatbeker.
  2. Doe de MCT olie in het warme water zodat de olie smelt. (MCT olie smelt al bij een temperatuur van +26 graden)
  3. Voeg het cacaopoeder hieraan toe
  4. Voeg het eiwitpoeder toe
  5. Mix alles met een staafmixer of blender totdat er geen klonten meer te zien zijn
  6. Voeg 4 eieren toe
  7. Mix alles nogmaals tot een mooi geheel
  8. Giet het mengsel in een bord/schaal/bak dat de magnetron in kan.
  9. Dek deze af met een ander bord of deksel
  10. Zet je low carb eiwit koek in de magnetron voor 6 minuten op 800 watt óf 8 minuten op 600 – 700 watt
  11. Haal het uit de magnetron en haal de deksel ervan af om het af te laten koelen
  12. Nadat de eiwit koek enigszins is afgekoeld, moet hij nog in de koelkast voor zo’n 2 tot 3 uur. Dit is belangrijk om de MCT olie weer hard te laten worden, zodat de koek meer stevigheid krijgt.
Tip. Strooi er kaneel overheen voor wat extra smaak.

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Reacties
3

voosaa

Goedemiddag.
Moeten de 4 eieren in het geheel toegevoegd worden zonder iets aan de eieren te bereiden?Alvast bedankt
Ramon

bmaas

Hoi Ramon, ja dat klopt! Vergeet niet de schil er vanaf te halen 😛

Rowan

Heey Bas,

Vraagje ik heb geen MCT-olie in huis kan ik dit vervangen met een ander product?

Bij voorbaat dank,
Rowan

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...