64477551613+
64477551613+
19
mei
2016

Kwarkbrood met bosbessen

Vetarm kwarkbrood / kwarkcake gemaakt van speltmeel en kwark, gevuld met bosbessen. Gemakkelijk te maken en heerlijk met een kop thee. Het brood blijft in een afgesloten trommel 2 tot 4 dagen goed.

Iets te weinig eiwitten naar je zin? Voeg dan een schepje eiwitpoeder toe aan het mengsel.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per 1 plak
Kcal 95
Eiwitten 4 gram
Koolhydraten 15 gram
Vetten 1.5 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Gemiddeld
Bereidingstijd 10 min
Bak/kook -tijd 60 min
Gerecht klaar in 70 min
Porties 12

Ingrediënten

  • speltmeel 250 gr.
  • magere kwark 250 gr.
  • geprakte banaan 1
  • ei 1
  • bakpoeder 2 tl.
  • zout 1 snufje
  • kaneel 0,5 tl.
  • bosbessen (vers of diepvries) 125 gr.
 

Benodigdheden

  • 2 mengkommen
  • 1 bord
  • vork
  • lepel
  • cakevorm
  • oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cake vorm in met pamspray of gebruik een silicone cake vorm.
  2. Roer in een kom eerst alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de bosbessen.
  3. Roer in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar.
  4. Voeg deze vervolgens bij de droge ingrediënten en roer tot een stevig en taai brood deeg.
  5. Roer dan voorzichtig de bosbessen door het deeg, probeer de bessen heel te laten.
  6. Verdeel het deeg over de cake vorm en bak het kwarkbrood 50-60 minuten in de oven.
Tip: je kunt in plaats van bosbessen ook diepvries frambozen gebruiken, een fijngesneden appel en/of een handje noten.

Auteur: Immeke Andela

Ik ben Immeke en ik werk als personal trainer in Den Haag. Of je nu wilt afvallen of aankomen, de juiste voeding is erg belangrijk als je resultaten wilt behalen. Hopelijk kunnen mijn recepten je hierbij helpen ;)

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...