Kwarkbrood met bosbessen
Door Immeke Andela 25
Vetarm kwarkbrood / kwarkcake gemaakt van speltmeel en kwark, gevuld met bosbessen. Gemakkelijk te maken en heerlijk met een kop thee. Het brood blijft in een afgesloten trommel 2 tot 4 dagen goed.
Iets te weinig eiwitten naar je zin? Voeg dan een schepje eiwitpoeder toe aan het mengsel.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | 1 plak |
Kcal | 95 |
Eiwitten | 4 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vetten | 1.5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 60 min |
Gerecht klaar in | 70 min |
Porties | 12 |
Ingrediënten
- speltmeel 250 gr.
- magere kwark 250 gr.
- geprakte banaan 1
- ei 1
- bakpoeder 2 tl.
- zout 1 snufje
- kaneel 0,5 tl.
- bosbessen (vers of diepvries) 125 gr.
Benodigdheden
- 2 mengkommen
- 1 bord
- vork
- lepel
- cakevorm
- oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cake vorm in met pamspray of gebruik een silicone cake vorm.
- Roer in een kom eerst alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de bosbessen.
- Roer in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar.
- Voeg deze vervolgens bij de droge ingrediënten en roer tot een stevig en taai brood deeg.
- Roer dan voorzichtig de bosbessen door het deeg, probeer de bessen heel te laten.
- Verdeel het deeg over de cake vorm en bak het kwarkbrood 50-60 minuten in de oven.