64477551613+
64477551613+
21
feb
2016

Koolhydraatarme caprese omelet

Vind je het lastig om genoeg te variëren tijdens een koolhydraatarm/low-carb dieet? Dit recept gaat je er vast bij helpen, het is eiwitrijk, vetarm, lekker en de groene omelet ziet er natuurlijk ook hartstikke leuk uit.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per portie
Kcal 222
Eiwitten 27 gram
Koolhydraten 8 gram
Vetten 10 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Makkelijk
Bereidingstijd 10 min
Bak/kook -tijd 5 min
Gerecht klaar in 15 min
Porties 1

Ingrediënten

  • ei 1
  • ei-eiwitten 2 (of gewoon nog een 1 ei)
  • bosje verse basilicum 1
  • huttenkase 100 gram
  • tomaat 1
  • knoflookteen 1
  • balsamico azijn 1 tl (kun je eventueel ook weglaten)
  • peper
  • zout

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Knip de helft van de basilicum blaadjes fijn en doe deze samen met het ei, een uitgeperste teen knoflook en een snuf peper en zout in een hoge kom. Mix met de staafmixer tot je een soort groen eimengsel hebt.
  2. Verwarm een pan met een beetje pamspray erin en giet daarna het eimengsel erin.
  3. Als je ziet dat je ei aan de bovenkant bijna helemaal gestold is haal je de omelet uit de pan.
  4. Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze samen met de Hüttenkäse en de overige basilicum blaadjes over de omelet.
  5. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel eventueel met 1 theelepel donkere balsamico azijn.
  6. Vouw de omelet dicht en eet smakelijk.

Auteur: Immeke Andela

Ik ben Immeke en ik werk als personal trainer in Den Haag. Of je nu wilt afvallen of aankomen, de juiste voeding is erg belangrijk als je resultaten wilt behalen. Hopelijk kunnen mijn recepten je hierbij helpen ;)

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...