
Koolhydraatarme caprese omelet
Door Immeke Andela 0
Vind je het lastig om genoeg te variëren tijdens een koolhydraatarm/low-carb dieet? Dit recept gaat je er vast bij helpen, het is eiwitrijk, vetarm, lekker en de groene omelet ziet er natuurlijk ook hartstikke leuk uit.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 222 |
Eiwitten | 27 gram |
Koolhydraten | 8 gram |
Vetten | 10 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 5 min |
Gerecht klaar in | 15 min |
Porties | 1 |
Ingrediënten
- ei 1
- ei-eiwitten 2 (of gewoon nog een 1 ei)
- bosje verse basilicum 1
- huttenkase 100 gram
- tomaat 1
- knoflookteen 1
- balsamico azijn 1 tl (kun je eventueel ook weglaten)
- peper
- zout
Benodigdheden
- staafmixer
- koekenpan
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- schaar
- pamspray
Bereidingswijze
- Knip de helft van de basilicum blaadjes fijn en doe deze samen met het ei, een uitgeperste teen knoflook en een snuf peper en zout in een hoge kom. Mix met de staafmixer tot je een soort groen eimengsel hebt.
- Verwarm een pan met een beetje pamspray erin en giet daarna het eimengsel erin.
- Als je ziet dat je ei aan de bovenkant bijna helemaal gestold is haal je de omelet uit de pan.
- Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze samen met de Hüttenkäse en de overige basilicum blaadjes over de omelet.
- Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel eventueel met 1 theelepel donkere balsamico azijn.
- Vouw de omelet dicht en eet smakelijk.
Laat een reactie achter