
Kokos-cookie protein bars
Heb je de chocolade Pindakaas proteïne bars al uitgeprobeerd? Ik wel, en ik vond ze helemaal top. Maar ik heb er wel een leuke variatie op bedacht en dat zijn deze Kokos-Cookie Protein Bars!
Door de verhoudingen van de ingrediënten iets te veranderen zou je eventueel de macro’s iets meer kunnen veranderen naar jou voedingsschema, maar als je mijn verhoudingen aanhoud weet ik zeker dat ze qua smaak en structuur sowieso een succes worden! Ik maak 6 repen uit dit recept. Als je de repen verpakt in aluminiumfolie in de koelkast legt blijven ze zeker een week goed. Prima meal-prep dus ; )
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | per reep |
Kcal | 213 |
Eiwitten | 18 gram |
Koolhydraten | 14.5 gram |
Vetten | 9 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 15 min |
Gerecht klaar in | 30 min |
Porties | 6 |
Ingrediënten
- 100 gr. ultra fine oats of havermoutmeel of havermout vermalen in de foodprocessor tot meel
- 100 gr. whey eiwitpoeder kokos of cookie smaak
- 15 gr. geraspte gedroogde kokossnippers
- gr. 30 gr. amandelpasta of pindakaas
- 125 ml. water
- 40 gr. pure chocola met 85% cacao erin
Benodigdheden
- Bakpapier
- Vierkante schaal, bakvorm of cakevorm
- Lepel
- Hakmes
- Vriezer
Bereidingswijze
- Vouw een vel bakpapier zo dat het netjes in een cakevorm past.
- Hak 30 gram van de pure chocola zo fijn mogelijk.
- Meng dit samen met alle droge ingrediënten in een kom door elkaar.
- Voeg dan de amandelpasta en bijna alles van het water toe, blijf roeren tot je een hele stevige massa hebt. Als het heel taai is kun je eventueel het laatste beetje water ook nog toevoegen.
- Verdeel het mengsel in de cakevorm (het geeft niet als je cakevorm niet helemaal gevuld is). En zet de cakevorm in de vriezer.
- Smelt vervolgens de overige 10 gram chocolade, dit kan op een heel laag vuur in een pannetje of in een kommetje op de laagste stand in de magnetron.
- Verdeel met een lepel of kwastje de gesmolten chocola over je mengsel in de cakevorm en versier eventueel je repen met wat geraspte kokos.
- Zet de cakevorm nog 5 minuten in de vriezer om de chocola goed stevig te laten worden.
- Haal daarna alles uit de cakevorm en snijd met een groot keukenmes repen.
- Verpak de repen in folie en wanneer je ze in de koelkast bewaart blijven ze zeker een week goed.
Laat een reactie achter