
Kipgehaktballetjes in marinara saus
Wist je dat er kipgehakt bestaat? Kipgehakt is in tegenstelling tot runder- of varkensgehakt een stuk minder vet en bevat meer eiwitten. De meeste supermarkten verkopen kippengehakt. Dit kippengehakt is vaak echter nog wel vetter dan puur kipfilet. Als je dit vet niet wilt kan je ook een keer zelf gehakt proberen te maken. Het makkelijkst gaat dit met een gehaktmolen maar je kan het ook proberen met een blender/foodprocessor.
En wat maak je als je gehakt heb? ‘Bodybuilding friendly’ Gehaktballen! Met dit recept laat je de kipgehaktballetjes langzaam garen in marinara saus. Marinara saus kan je óf kant-en-klaar kopen óf je maakt het zelf volgens de bereidingswijze die op deze pagina beschreven staat. Het voordeel van zelf maken is dat je de voedingswaarde precies naar je hand kan zetten. Als je van plan bent om alles zelf te maken dan zou ik beginnen met de saus en daarna het gehakt aangezien je de saus ook nog een tijd moet laten indikken. In de tussentijd kan je dan het gehakt maken.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | 1 bal |
Kcal | 83 |
Eiwitten | 12 gram |
Koolhydraten | 3 gram |
Vetten | 2.5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Moeilijk |
Bereidingstijd | 20 min |
Bak/kook -tijd | 60 min |
Gerecht klaar in | 80 min |
Porties | 14 ballen |
Ingrediënten
- 565 gram kipgehakt (te koop in de supermarkt)
- 14 gram paneermeel
- 56 gram parmeszaanse kaas
- 15 gram peterselie
- 1 ei
- 1 eetlepel knoflook
- 100 gram marinara saus (uit pot of zelf maken)
Benodigdheden
- Mengkom
- Pan
- Fornuis
Bereidingswijze
Zelf marinara saus maken
- Snij 1 kleine ui en 1 teen knoflook fijn.
- Snij voorzichtig 1 blik tomaten met sap fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie.
- Kook de gesneden ui en knoflook al roerend voor zo’n 5 minuten tot het zacht is.
- Voeg de tomaten toe met het sap.
- Voeg basilicum en oregano toe.
- Zet het vuur laag.
- Laat het geheel sudderen voor 45 minuten tot de saus is ingedikt.
- Breng de marinara saus op smaak met zout en peper.
Zelf kipgehakt maken
- Snij kipfilet in kleine blokjes van 2 cm³
- Stop de kipfilet blokjes in een foodprocessor of blender.
- Blend het geheel even voor zo’n 2 seconden. Als je t lang blend dan krijg je een soort filet americain. Dat wil je niet.
- Schep het om zodat de onderste laag nu boven zit.
- Blend het nogmaals heel even.
Bereidingswijze kipgehaktballetjes
- Stop alle ingrediënten, behalve de marinara saus, in een mengkom.
- Meng en kneed het geheel goed door met je handen.
- Draai in totaal 14 kipgehakballetjes.
- Zet een pan met deksel op het fornuis en voeg de marinara saus toe.
- Stop de kipgehakballetjes erbij en laat het langzaam garen.
Makkelijk en lekker recept, gisteren gemaakt. Alles zelf gemaakt, incl de saus. Gegeten met een rauwkostsalade en stokbrood met hummus! Heerlijk!
Inegavelmente que acreditar գue você afirmou . Ⴝeu favorito
razãο parecia sеr sⲟbre o web o mаіѕ simples coisa a еstar ciente dе.
Eս digo a você, eu certamente obter irritado еnquanto ρessoas considere preocupa
ԛue eles só não que sabem. Você conseguiu bater ᧐ prego
еm cima do topo ƅem como definido para fora a coisa tоdа sem
ter efeito colateral , ⲣessoas poderia tomar սm sinal.
Seгá provável volta pаra buscar mais. Obrigado http://journaltop.com/index.php/NBR/comment/view/53/0/6316
Eu quero te agradecer рor isto grande ler!!!! Eu absolutamente amei
ⅽada um pouco de isso. Eᥙ tеnho você marcados olhar noᴠo
coisas você postar… http://www.giaoly.org/en/?p=100