
Kip-Groentenburgers
Eens wat anders als een saaie kipfilet. Dit recept is handig om mee te nemen of voor wanneer je voor meerdere dagen je voeding klaarmaakt. Wil je in dit recept het aantal gram vet lager? Dan zou je het kip-gehakt kunnen vervangen door heel fijngehakte kipfilet en/of de eieren kunnen vervangen door ei-eiwitten. Maar zoals ik het recept heb neergezet krijg je natuurlijk het lekkerste resultaat. En met ook al een prima voedingswaarde ; )
Eet smakelijk!
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 219 |
Eiwitten | 21 gram |
Koolhydraten | 11.5 gram |
Vetten | 10.5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 10 min |
Gerecht klaar in | 25 min |
Porties | 4 |
Ingrediënten
- 300 gr. kipgehakt
- Bosje verse platte peterselie, fijngeknipt
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 0,5 rode ui, fijngesneden
- 1 tl. mosterd
- 1 tl. kerriepoeder
- 1 tl. sambal
- 1 el. gemberpasta uit tube of vers geraspte gember
- 0,5 courgette, grof geraspt
- 2 eieren
- 50 gr. havermout
- peper
- zout
Benodigdheden
- Koekenpan
- Grote mengkom
- Snijplank
- Mes
- Knoflookpers
- Rasp
- Schaar
Bereidingswijze
- Meng eerst alle ingrediënten behalve het kipgehakt goed door elkaar in een grote kom.
- Meng vervolgens het kipgehakt erdoorheen.
- Vorm met je handen burgers van het gehakt, ongeveer 8 kleintjes. Maak de burgers niet te dik omdat je met kipgehakt wel zeker moet weten dat ze gaar zijn. Ik gebruik voor het vormen van de burgers van die handige kookringen, maar het kan natuurlijk ook met je handen.
- Verwarm een beetje Pam-spray of olie in een pan en bak de burgers aan beide zijden gaar, ongeveer 4 minuten per kant.
Laat een reactie achter