Kaneel eiwitbrood
Kaneel eiwit brood. Zoet kaneelbrood inclusief eiwitten, kan brood nog beter worden dan dit?
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | snee |
Kcal | 42 |
Eiwitten | 2.8 gram |
Koolhydraten | 4.5 gram |
Vetten | 0.5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Moeilijk |
Bereidingstijd | 20 min |
Bak/kook -tijd | 30 min |
Gerecht klaar in | 50 min |
Porties | 24 sneetjes |
Ingrediënten
- PAM spray
- Oats: 80 gram
- Kokosmeel: 56 gram
- Vanille eiwitpoeder: 90 gram
- Zout: halve eetlepel
- Bakpoeder: 1 1/2 eetlepel
- Kaneel: 1 eetlepel
- Honing: 31 gram
- Vanille extract: 2 eetlepels
- Ei eiwit: 121 gram
- Vet vrije yoghurt of magere kwark: 75 gram
- Ongezoete appelmoes: 122 gram
Bereidingswijze
- Pak een mengkom en stop daar je oats en alle andere droge ingrediënten in en mix met een garde.
- Stop in een andere kom alle natte ingrediënten en mix het met een garde.
- Giet voorzichtig de natte ingrediënten bij de droge en meng goed. De structuur moet plakkerig zijn.
- Vet je bakvorm in met wat calorievrije boter zoals PAM spray (normale olie/boter kan natuurlijk ook).
- Giet het beslag in de bakvorm en spreid het gelijkmatig uit.
- Bak het kaneel eiwit brood in de oven voor zo’n 25 tot 30 minuten op 180 graden.
- Om te kijken of je brood al klaar is pak je een sate prikker en steek je deze tot het midden van het brood erin. Vervolgens haal je de sate prikker eruit en kijk je of deze schoon is. Als deze schoon is, is het brood klaar. Blijft er nog beslag aan plakken dan is het brood nog niet gaar.
- Als het brood gaar is laat je deze voor een paar minuten afkoelen.
- Haal het uit de bakvorm en klaar is je zoete kaneel eiwitbrood / cake.
Is het de bedoeling dat je de oats bereidt of moet je ze er gewoon los in doen?