ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+
08
dec
2014
havermoutmuffins met bosbessen

Havermout muffins met bosbessen

Verzadigende havermout bosbessen muffins. Gemakkelijk te gebruiken als tussendoortje.  Ze blijven ongeveer drie dagen goed. De dag nadat je ze gebakken heb smaken ze zoeter!

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per muffin
Kcal 99
Eiwitten 6 gram
Koolhydraten 12 gram
Vetten 3 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Gemiddeld
Bereidingstijd 8 min
Bak/kook -tijd 25 min
Gerecht klaar in 33 min
Porties 12

Ingrediënten

  • 1 banaan, fijn geprakt
  • 2 eieren
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 150 gram havermout
  • 1 schepje whey eiwitpoeder (vanille of cookies & cream smaak)
  • 100 gram bosbessen (liefst diepvries)
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • snufje zout

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Lepel
  • Muffinvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een silicone muffinvorm.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar behalve de bosbessen.
  3. Zodra je een mooi glad beslag hebt kun je de bosbessen er voorzichtig doorheen roeren, ik gebruik het liefste diepvries bosbessen omdat deze mooi heel blijven als je de door het beslag heen roert en dus ook mooi heel in je muffin zitten.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven.

Auteur: Immeke Andela

Ik ben Immeke en ik werk als personal trainer in Den Haag. Of je nu wilt afvallen of aankomen, de juiste voeding is erg belangrijk als je resultaten wilt behalen. Hopelijk kunnen mijn recepten je hierbij helpen ;)

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...