
Havermout muffins met bosbessen
Door Immeke Andela 0
Verzadigende havermout bosbessen muffins. Gemakkelijk te gebruiken als tussendoortje. Ze blijven ongeveer drie dagen goed. De dag nadat je ze gebakken heb smaken ze zoeter!
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | muffin |
Kcal | 99 |
Eiwitten | 6 gram |
Koolhydraten | 12 gram |
Vetten | 3 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 8 min |
Bak/kook -tijd | 25 min |
Gerecht klaar in | 33 min |
Porties | 12 |
Ingrediënten
- 1 banaan, fijn geprakt
- 2 eieren
- 150 ml magere yoghurt
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- 150 gram havermout
- 1 schepje whey eiwitpoeder (vanille of cookies & cream smaak)
- 100 gram bosbessen (liefst diepvries)
- 1 flinke theelepel kaneel
- snufje zout
Benodigdheden
- Mengkom
- Lepel
- Muffinvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een silicone muffinvorm.
- Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar behalve de bosbessen.
- Zodra je een mooi glad beslag hebt kun je de bosbessen er voorzichtig doorheen roeren, ik gebruik het liefste diepvries bosbessen omdat deze mooi heel blijven als je de door het beslag heen roert en dus ook mooi heel in je muffin zitten.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven.
Laat een reactie achter