ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+
22
feb
2015
bodybuilding kapsalon recept

Gezonde kapsalon

10

Gezonde versie van de kapsalon, minder vet en meer eiwitten. Zoete aardappel als friet, kipreepjes als kebakvlees, en zelfgemaakte knoflooksaus. Enjoy.

Bekijk ook dit recept als je wilt weten hoe je een gezonde pizza kunt maken.

Voedingswaarde informatie
Voedingswaarde per 1 kapsalon
Kcal 656
Eiwitten 73 gram
Koolhydraten 45 gram
Vetten 19 gram
Recept bereidingsinformatie
Bereidingsniveau Moeilijk
Bereidingstijd 30 min
Bak/kook -tijd 30 min
Gerecht klaar in 60 min
Porties 1

Ingrediënten

  • Zoete aardappel: 200 gram
  • Komkommer: 1/3 deel
  • Tomaat: 1 stuk
  • IJsbergsla: 10 gram
  • Kippendijen: 150 gram
  • Jonge kaas: 1 plak
  • Kokosolie (of olijfolie)
  • Magere yoghurt: 50 gram
  • Paprikapoeder
  • Kebab kruiden
  • Komijn
  • Knoflookpoeder
  • Ketjap
  • Chilisaus
  • Bieslook
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Aluminium bakje
  • Oven
  • Mes
  • Kom
  • Bakje
  • Bakpapier

Bereidingswijze

De frietjes (zoete aardappel)
  1. Haal de bakplaat uit de oven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Was de zoete aardappel en snijd er frietjes van. Je kan dit met of zonder schil doen, wat jij wilt.
  4. Meng de frietjes met wat paprikapoeder en een klein beetje komijn. (pak desnoods een kom om te mengen)
  5. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de frietjes hierop.
  6. Stop vervolgens de bakplaat in de oven voor zo'n 30 minuten. Vergeet de zoete aardappel frietjes in de tussentijd niet af en toe om te keren.
Het vlees (gemarineerde kippendijen)
  1. Snijd de kippendijen (of kipfilet) in stukjes zo groot als je zelf wilt.
  2. Marineer de kip naar eigen smaak. Dit kan je doen door de kip te marineren met bijvoorbeeld een beetje zoete ketjap en chilisaus.
  3. Bak de kip (of leg deze onder een grill) in een beetje olijfolie of kokosolie.
Patat, vlees en kaas samenvoegen
  1. Haal de frietjes na 30 minuten uit de oven en stop ze in een aliminium bakje (of ovenschaal).
  2. Leg bovenop de patat de kip.
  3. Leg daar bovenop een plakje jonge kaas.
  4. Zet de kapsalon terug in de oven om de kaas te laten smelten. 5 minuten is voldoende.
Knoflooksaus maken
  1. Pak een bakje of kommetje en doe daar 50 gram magere yoghurt in.
  2. Voeg wat knoflookpoeder, bieslook, zout en peper toe.
  3. Meng het geheel.
Samenvoegen
  1. Haal de kapsalon uit de oven.
  2. Snijd de komkommer in stukjes.
  3. Voeg ijsbergsla en komkommer toe aan de kapsalon.
  4. Vergeet je eigen gemaakte knoflooksaus niet.
En klaar is je gezonde kapsalon. Veel minder vet en meer eiwitten! 

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Reacties
10

Michael

Als je dit maakt, kan je het dan bewaren voor een paar dagen erna?

Bas Maas

Nee dat is niet aan te raden. Er zit kip en sla in, dat wordt gewoonweg niet lekker als je het (lang) bewaard.

Desiré

Je bent vergeten de kebabkruiden in de bereiding te noemen.

Desiré

En de tomaat.. 😉

Desiré

Maar ooooh wat lekker! ???

pedro

krijg kanker

Ilse

Mijn zoete aardappel blijft altijd plakken? Kan ik wat anders doen waardoor hij niet blijft plakken ???

Banaan

zeurpieten over een beetje patat.

Fred

Pam spray?

Fred

Bij de Appie heb je kant en klare kipdijen met kebab kruiden.. Lekker makkelijk…

Laat een reactie achter

Elite Online Coaching

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...