Energierepen
Maak je eigen energierepen (soort mueslirepen) met complexe en simpele koolhydraten. Handig te gebruiken op bijvoorbeeld een refeed dag of als tussendoortje.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | reep |
Kcal | 131 |
Eiwitten | 2 gram |
Koolhydraten | 27 gram |
Vetten | 1 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 30 min |
Bak/kook -tijd | 120 min |
Gerecht klaar in | 150 min |
Porties | 9 |
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Voeg de havermout en de dadels( of rozijnen) in de blender. Als je het lekker vind of wat extra vet bij je repen wilt kan je ook nog noten toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld amandelen.
- Blend het geheel even zodat alles goed gemixt is. Let op, mix niet te lang anders wordt het één grote pasta. Je wilt de structuur nog enigszins behouden.
- Haal de mix uit de blender en stop het in een mengkom.
- Voeg de honing toe en mix het met een lepel goed door.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met cellofaan of bakpapier.
- Vul de ovenschaal met de energiebar mix. Druk het goed aan met je hand zodat het egaal verdeeld is.
- Stop de ovenschaal voor een paar uur in de koelkast (of in de vriezer) zodat het kan uitharden.
- Haal de koek eruit en snij er in totaal 9 repen uit.
Hallo,
Ik heb het bovenstaande recept gevolgd maar mijn repen zijn niet hard geworden. Ze hebben nog altijd dezelfde zachte textuur als in het begin na 6 uur in de koelkast. Hoe komt dit of wat kan ik verder doen?
Hoi Ana, mm das vreemd. Ik denk dat je teveel honing of dadels hebt gebruikt. Wat je kan doen is alles weer warm maken en meer havermout toevoegen.
Ga ik proberen. 🙂
ik hoop dat het lekker is