Eiwitrepen door Scooby: eiwitrijk, goedkoop en makkelijk
Deze eiwitrijke eiwitrepen, gemaakt door Scooby, zijn gezond, goedkoop en makkelijk. Ze zijn erg handig voor mensen met weinig tijd die toch willen eten. Deze eiwitrepen bevatten veel eiwitten, matige hoeveelheid koolhydraten, en een paar gram goede(!) vetten (zie de voedingswaardetabel). In de video hieronder legt hij uit hoe je de eiwitrepen maakt, of je bekijkt de uitleg eronder.
Wellicht vind je dit chocolade pindakaas protein bars recept ook interessant.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | reep |
Kcal | 260 |
Eiwitten | 35 gram |
Koolhydraten | 21 gram |
Vetten | 4 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 30 min |
Bak/kook -tijd | 30 min |
Gerecht klaar in | 60 min |
Porties | +/- 13 repen |
Ingrediënten
- Eiwitpoeder – 400 gram
- Oats / Brinta – 200 gram
- Magere melk – 180 ml
- Pindakaas – 100 gram
- Honing – 100 gram
- Cacaopoeder – 30 gram
Benodigdheden
- Grote kom om alles in te mengen
- Grote schaal om de repen in uit te laten harden
Bereidingswijze
- Doe alles in een schaal en kneed het fijn met je handen. Voeg bij het begin ongeveer de helft van alle melk toe zodat je minder kans heb dat het gaat klonteren. Voeg alleen melk toe om de ingredienten een beetje nat te maken. De substantie moet zo hard zijn als beton. Gebruik geen lepel, deze zal breken. Zo hard moet het zijn.
- Rol het mengsel door je handen en vorm 13 repen. Om te voorkomen dat het deeg van de eiwitrepen zal plakken aan je handen kan je ze eerst nat maken met water of wat olijfolie over je handen doen.
- Stop de eiwitrepen in de koelkast en laat ze uitharden.
- Na ongeveer 30 minuten tot een uur zijn ze klaar om gegeten te worden, geniet!
wat voor eiwitpoeder kan je gebruiken? gewoon normaal poeder of speciaal poeder van bijvoorbeeld body & fit?
Dat maakt niet uit. Die van body & fit is prima!
Ik heb alleen nog 1 vraag heb je een linkje naar b&f welk soort eiwitpoeder? Er zijn er te veel hahaha
//www.bodyenfitshop.nl/eiwittenwhey/whey-proteine/body-fit-sportsnutrition/whey-perfection/
Alsjeblieft.
Kan je dit recept ook maken zonder pindakaas maar met hazelnootpasta (bijvoorbeeld)
Ikzelf lust gewoon absoluut geen pindakaas
Hoi , Er is mij iets niet duidelijk … In wat rolt hij het deeg in ?
Hij rolt het door lijnzaad 😉
De repen blijvem bij mij zacht. enig idee hoe dit kan? Het wordt een soort gum…. Of is dit de bedoeling dat ze niet keihard worden?
Misschien heb je teveel melk gebruikt? Of heb je ze niet (lang genoeg) in de koelkast/vriezer gedaan?
Ik heb water ipv melk gebruikt en na het kneden vond ik het wat te korrelig dus heb ik inderdaad een heel klein beetje extra water toegevoegd. Ze hebben de hele nacht in de koeling gestaa. Scheelt het of je melk gebruikt? En de korrelig structuur na het kneden is normaal? Rob Verhulst;
Dan denk ik dat je daar ergens de fout in bent gegaan. Ja het hoort wel redelijk taai/korrelig te zijn. Kijk maar in het filmpje, daar zie je het goed!
Erg lekkere repen!
Ik heb ze al 2 keer gemaakt, een keer ook met wat extra pinda’s erin om het een beetje snickerachtig te maken.
En een mix van whey(3/4) en casseine(1/4) werkt ook goed.
Ik vries ze in om ze langer goed te houden.
Wordt hier daadwerkelijk de Walden Farms pindakaas gebruikt zonder calorieën, vet, koolhydraten, gluten en suikers? Ik vraag dit i.v.m. de aangegeven voedingswaarde per reep.
Nee in dit recept word geen Walden Farms pindakaas gebruikt maar gewoon calorierijke (‘normale’) pindakaas.
Ok, thanks! Dus daar zijn de voedingswaarde ook op gebaseerd?
Jazeker 🙂
Hoe lang zijn deze repen houdbaar, buiten de vriezer om?
Hoi Michel, buiten de vriezer (dus in de koelkast) zijn ze ongeveer een week houdbaar.
Is de reep zoet genoeg zonder de cacao en honing?
Ik neem liever minder carbs tijdens mijn cut en heb het idee dat het al aardig zoet wordt door 400gr whey (ik heb nu nutella=al een soort cacao) en de pindakaas?
Hoewel ik kan begrijpen dat de honing er miss ook is voor het binden.
gr,Carth
Hoi Cart!
Lastig te zeggen of het zoet genoeg is, dat verschilt namelijk per persoon. Wat je kan doen is eerst alle ingrediënten, behalve de honing(!), bij elkaar mengen en kijken of het goed genoeg blijft plakken. Als dit niet zo is voeg je de honing toe en anders laat je het er lekker uit 🙂
Laat maar weten wat je bevindingen zijn, daar hebben anders mensen ook wat aan! Bedankt.
Beste eiwitreep tot nu toe, puur alleen al vanwege het gemak dat ik ze niet hoef te bakken!
al 2x geprobeerd. ik ben niet zo’n zoetekauw dus wou het ff minder zoet (nog steeds goed zat)
Mijn modificatie: (ik haal er 6 grote repen uit)
150gr nutella whey
50gr naturel casseine (moest op, niet te pruimen als je hem niet mixt, maar nu handig om ff minder zoet te maken)
100gr brinta
50gr pindakaas
50gr honing
100ml soja (kan niet tegen melk)
15gr lijnzaad
15gr chiazaad
handje rozijnen
Cacao poeder weggelaten vanwege de nutella smaak.. echt super
Leuk om te zien dat het toch gelukt is (na aanleiding van je vraag twee weken geleden) om het naar je eigen smaak aan te passen. Zo te zien heb je ook een beetje lopen schommelen met de verhoudingen van de ingrediënten 🙂
Kan ik zoiets ook maken zonder whey?
Hoi Mevlan, ik denk het niet. Tenminste niet met dit recept. Dan heb je trouwens ook geen eiwitrepen meer. Wel een goed idee trouwens voor een nieuw recept, een eiwitrepen recept waar geen eiwitpoeder voor nodig is!
Ik heb ze net voor het eerst gemaakt. Het is een eenvoudig recept. Ik heb er 7,5 reep (lees: rol) van gemaakt. Ik houd van kleinere porties.
Smaak is opzich goed, net iets te zoet. Maar ik had ook Chocolate Coconut Bounty whey gebruikt, die is al erg zoet. Het is wel een sticky substantie in je mond. Ik ga ze nog wel een paar keer maken en experimenteren met de ingrediënten!
Er wordt eiwitpoeder gebruikt, maar maakt het uit of het whey of caseïne is?
Caseïne wordt sneller een dikke substantie in vergelijking met whey isolaat of concentraat. Het zou dus kunnen dat je mengsel sneller vast/dik wordt. Maar ik denk dat het wel moet lukken!
kan ik ipv whey perfection ook smart proteine straciatella gebruiken? (die heb ik namelijk ook voor mijn shakes, dus zou handig zijn ) en heb fine oats van B&f staan is die ook goed?
Hoi Marieke, ja hoor dat is geen probleem.
Kan ik dit recept ook maken maar dan hazelnootpasta (nutella bijvoorbeeld) ipv pindakaas?
Ik lust zelf namelijk absoluut geen pindakaas, maar voor de rest ziet het er gewoon erg lekker uit
Hoi Gustaaf, dan moet je wel echt hele dikke hazelnootpasta gebruiken. Net zo dik als pindakaas, anders gaat het niet lukken.
Hallo,
Ik heb ze gister gemaakt en ze zijn goed gelukt en lekker, alleen een beetje aan de zachte kant.
hoe kan je ze iets knapperiger maken?
Iets hartigs?
Weet je misschien iets?
Echt heerlijk dit recept. Vandaag mijn 1e reep gegeten. Top. Veel betere manier om je proteïne binnen te krijgen.
Kan ik ook “normale” oats gebruiken ipv fijne oats? Calve pindakaas en elk soort honing uit de supermarkt?
En geen cacaopoeder, whey powder Heb ik al met een choco smaakje
Ja tuurlijk!
Vandaag gemaakt. Ze zien eruit als drolletjes, maar smaken superlekkker!!
Hoe kan ik de repen steviger maken. Ze blijven erg slap en plakkerig.
Smaak is wel perfect. En heeft iemand een idee voor een knapperige buitenkant?