
Eiwit bosvruchten cheesecake
Lekker om een keer te ‘cheaten’ zonder groot schuldgevoel of om gewoon flink te bulken: eiwit bosvruchten cheesecake. Per stuk taart maar liefst 17 gram eiwit. Dit is niet zomaar een recept wat je even makkelijk maakt, maar wel leuk voor de gene die van taarten bakken houd. Een soort gelijk maar makkelijker, yoghurt eiwit taart recept, vind je hier.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | stuk |
Kcal | 158 |
Eiwitten | 17 gram |
Koolhydraten | 6 gram |
Vetten | 5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Moeilijk |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 50 min |
Gerecht klaar in | 65 min |
Porties | 12 stukken |
Ingrediënten
- Ingrediënten bodem
- PAM spray
- Eiwitpoeder (kokos of chocolade smaak) – 25 gram
- Cacaopoeder – 2 eetlepels
- Gesmolten kokosolie – 2 eetlepels
- Gemalen kokos – 25 gram
- Amandelmeel – 100 gram
- Ingrediënten cake
- Magere kwark – 500 gram
- Cream cheese light – 300 gram
- Eiwitpoeder – 50 gram
- ei – 2 stuks
- Bosbessen – 1 handje
- Goji bessen – 1 handje
- Ingrediënten topping
- Gemalen bevroren frambozen
- Griekse magere yoghurt (of magere kwark)
Benodigdheden
- Mengkom
- Oven
- Taartvorm
- Weegschaal
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 160 graden celcius.
- Mix de ingrediënten voor de bodem en de cake apart.
- Pak een taartvorm en vet deze een beetje in met PAM spray.
- Stop de bodem mix in de taartvorm en druk deze goed egaal plat.
- Stop de taartvorm inclusief de bodem mix voor de cheesecake in de oven voor ongeveer 10 minuten.
- Haal de cheesecake bodem uit de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen.
- Doe de cake mix er bovenop en laat de cheesecake zo’n 30 tot 40 minuten bakken. Kijk af en toe wel tussendoor of de cake niet verbrand.
- Haal de eiwit bosvruchten cheesecake eruit en laat deze goed afkoelen.
- Maak de cake af door er een topping overheen te doen. Je kan hiervoor gemalen bevroren frambozen gebruiken en een beetje griekse yoghurt of magere kwark.
- Zet hierna de cake even een uurtje in de vriezer en je eigen gemaakte eiwit bosvruchten cheesecake is klaar!
Laat een reactie achter