
Chiazaad pudding
Chia zaden nemen vocht op. Door chia zaden te mengen met een beetje melk (of water) en te laten staan krijg je dus een soort puddingachtige substantie. Door dit recept ’s avonds te maken en in de koelkast te zetten heb je de volgende ochtend een chiazaad pudding ontbijt.
De voedingswaarde van het recept zijn berekent op enkel de chia zaden en de melk.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 91 |
Eiwitten | 3.5 gram |
Koolhydraten | 8 gram |
Vetten | 6 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 5 min |
Bak/kook -tijd | 15 min |
Gerecht klaar in | 25 min |
Porties | 1 |
Ingrediënten
- Chiazaad: 15 gram
- Amandelmelk: 100 ml (of normale koe melk)
- (optioneel) Fruit naar keuze
- (optioneel) Rozijnen
- (optioneel) Cacaopoeder
- (optioneel) Vanille extract
- (optioneel) Walnoten
- (optioneel) Honing
Benodigdheden
- Beker
- Koelkast
- (Friezer)
Bereidingswijze
- Mix de chia zaden met de melk. Kan ook met water maar dat heeft minder smaak.
- Zet het in de friezer voor ongeveer 15 minuten. Je kan het ook een nacht in de koelkast zetten.
- Haal het eruit en voeg je andere ingrediënten toe.
De chiazaadpudding was heerlijk en ik kon het zelf maken. Groetjes van Pippa, 10 jaar