
Cherrytomaat gehaktbrood
Door Immeke Andela 0
Soms wanneer je een gehaktbrood maakt kan deze een beetje droog of smaakloos uitvallen, dat is met dit recept zeker niet het geval. Door de havermout en de cherrytomaatjes in en op het gehakt brood blijft deze lekker smeuïg.
Lekker met wat gekookte groenten en een pasta salade of wat geroosterde aardappeltjes.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | per portie |
Kcal | 266 |
Eiwitten | 31 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vetten | 8 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 15 min |
Bak/kook -tijd | 40 min |
Gerecht klaar in | 55 min |
Porties | 4 |
Ingrediënten
- rundertartaar 500 gr (mager of extra mager rundergehakt kan eventueel ook, dat bevat alleen iets meer vetten)
- havermout 50 gr
- 1 blikje tomaten puree 70 gr
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- verse basilicum, een flinke bos, grof gehakt
- gedroogde italiaanse kruiden 1 tl
- ei-eiwitten 2
- cherry tomaten 200 gr, in plakjes gesneden
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met pamspray of bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Meng in een kom alle bovenstaande ingrediënten, maar gebruik maar de helft van de cherry tomaatjes.
- Verdeel het vleesmengsel over de cakevorm en strijk het goed glad met een lepel.
- Leg de overige plakjes cherry tomaat bovenop het vlees en zet je gehaktbrood 40-45 minuten in de oven.
Laat een reactie achter