
Broccolisoep met zalm
Door Immeke Andela 0
Koolhydraatarme broccolisoep, lekker als lunch, hoofdgerecht of voorgerecht. Bomvol gezonde omega 3 vetzuren uit de zalm, en al het goede van de broccoli.
Houd je niet zo van zalm? Geen probleem, je kunt ook gerookte kip of wat magere geitenkaas gebruiken.
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | portie |
Kcal | 91 |
Eiwitten | 10 gram |
Koolhydraten | 8 gram |
Vetten | 5 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Makkelijk |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 15 min |
Gerecht klaar in | 25 min |
Porties | 6 |
Ingrediënten
- broccoli 2 kleintjes of 1 grote
- ui 1
- knoflooktenen 2
- rode chilipeper 1
- groenten bouillon 1,5 liter van bouillon blokken
- philadelphia light 60 gram
- peper
- zout
- gerookte zalm 200 gram
Benodigdheden
- grote pan
- staafmixer
- mes
- soeplepel
- snijplank
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en chilipeper (zonder zaadjes) fijn en fruit deze even aan in een pan met pamspray of een beetje olie.
- Snijd de broccoli in grove stukken en doe deze die samen met de groentenbouillon in de pan. Laat de broccoli zachtjes gaar koken in de groentenbouillon. Dit duurt ongeveer 8-12 minuten.
- Voeg de philadelphia light toe en pureer met de staafmixer alle ingrediënten in de pan tot een gladde soep.
- Breng de soep eventueel nog wat extra op smaak met peper en/of zout en verdeel de soep over de kommen.
- Leg in elke kom ook wat van de gerookte zalm.
Laat een reactie achter