
Brinta taart
Voor mensen die altijd honger hebben en nooit genoeg gegeten hebben. Volledige verzading na het eten van dit koolhydraatrijke recept.Top als vervanger voor je bord Brinta in de ochtend. Try it out!
Voedingswaarde informatie | |
---|---|
Voedingswaarde per | stuk |
Kcal | 380 |
Eiwitten | 39 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
Vetten | 2 gram |
Recept bereidingsinformatie | |
---|---|
Bereidingsniveau | Gemiddeld |
Bereidingstijd | 10 min |
Bak/kook -tijd | 20 min |
Gerecht klaar in | 30 min |
Porties | 2 stukken |
Ingrediënten
- 110 gram Brinta
- 500 ml magere melk
- 60 gram vanille whey
- 1 grote eetlepel kaneel
- (optioneel) 1 eetlepel cacao poeder
- (optioneel) stevia
- (optioneel) rozijnen
- (optioneel) ei
- (optioneel) appelstukjes
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten in een mengkom met een staafmixer of blender tot alles goed luchtig is. Uiteraard kan je een beetje spelen met de optionele ingrediënten.
- Giet de brinta taart mix in een bakvorm die bestand is voor een magnetron. In de oven kan ook maar dan loop je een grote kans dat de binnenkant nog zacht blijft. Zorg dat de bakvorm niet te hoog gevuld is. De brinta taart mix gaat namelijk ook nog rijzen en anders blijft de binnenkant nat.
- Vervolgens stel je de magnetron in op 500 watt en zet je de bakvorm in de magnetron voor 20 minuten.
- Na 20 minuten haal je hem eruit om 5 minuten af te laten koelen waarna je de brinta taart uit de bakvorm kan halen. Klaar!
Smaakt Heerlijk, zeker een aanrader! Smaakt als een soort mix tussen appeltaart en brownie.
zou dit ook te doen zijn met water ipv melk ivm lactose intolerant? ik wil nou ook weer niet 500ml soja gebruiken ivm vetten en smaak. eventueel een beetje extra whey voor binding?
bestaat deze taart uit 2 stukken, waarbij je per stuk de bovengenoemde voedingswaarde binnen krijgt?
Precies!
Is dit ook te maken met simpele havermout, want in België is er geen havermout. Of kan ik dan best de havermout nog eens door de mixer halen?
Ik heb even gegoogled. In de delhaize en carrefour kan je Brinta vinden. Ik betwijfel of je het ook met (gemalen) havermout kan maken. Havermout neemt namelijk minder vocht op dan brinta.
Hoeveel inhoud moet de bakvorm hebben. Jammer dat dat niet bij het recept vermeld wordt.