[email protected]
64477551613+

Wie en wat ben ik?

Je trainingspartner, een luisterend oor, en een raadgever.

personal-trainer-bas-maas

Vogelvlucht

Leer mij kennen

NaamBas Maas
PersoonlijkheidKalm, doordacht en oprecht
WerkwijzeOnderbouwd, persoonlijk en to-the-point
OpleidingBayesian BB Course en véél zelfstudie
OverigeRedacteur bij Fitsociety.nl

Mijn specialismen

Spieropbouw en vetverlies

Spieropbouw

Vetverlies

Crossfit

Conditietraining

Mijn missie

Jouw droomlichaam werkelijkheid maken

Mijn verhaal

Hoe ik ben begonnen met trainen

Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen zielig verhaal. Ik ben niet dik geweest, ik ben niet gepest, ik ben niet depressief geweest en ik ben altijd al actief geweest met sport. Oké ja, ik was aan de dunne kant, maar that’s it. Ik heb sporten altijd als leuk ervaren. Vanaf een jaartje of vijf ben ik begonnen met judo, dit heb ik jaren gedaan. Daarna ging ik over op jiu-jitsu en ik heb nog een tijdje gebokst.

Mijn interesse voor fitness is begonnen sinds ik een jaartje of 14/15 was.  M’n moeder vroeg of ik een keer mee wilde trainen. “Ja, waarom niet” dacht ik. Ik was altijd wel al benieuwd wat ze nou precies deed.

 

Sinds de eerste keer vond ik fitness al tof.

 

Ik heb nooit een moment gehad waarbij ik dacht “huh, dit is toch saai. Beetje bewegen op een apparaat”, nee. De uitdaging met jezelf, zien en merken dat je sterker wordt, dat is toch mooi! Ik hou van individuele sporten. Jij hebt alles in de hand, jij bent verantwoordelijk voor het resultaat. Dat wetende, en het daadwerkelijk voelen en zien dat je sterker wordt, maakt trots.

 

Zoals vele begon ook ik rustig met krachttraining. Van één keer per week in combinatie met m’n andere sport op dat moment, naar twee keer per week, naar drie keer per week…Totdat ik op het punt belande waarbij ik merkte dat het elkaar in de weg ging zitten. Ik moest een keuze maken; waar wilde ik beter in worden? Boksen of wilde ik spiermassa opbouwen. De combinatie ging niet, dat vroeg op dat moment te veel tijd en energie. Uiteindelijk heb ik gekozen voor krachttraining. Een keuze waar ik geen spijt van heb gehad.

 

Vijf, zes en zelfs zeven keer per week trainen in combinatie met m’n voltijd studie. Ik was erg prestatiegericht. Ik hield m’n progressie bij en verdiepte mij constant in de materie.

 

Trainen is bewegen met een doel.

 

Je traint omdat je iets wilt bereiken.  Als je iets wilt bereiken moet je weten of je dichterbij komt of juist verder van je doel afdwaalt. Als je dat al niet weet, weet je ook niet wanneer je iets moet aanpassen om progressie te blijven boeken. Laat staan dat je weet wat je moet veranderen.

 

Ik wilde niet iemand zijn die al jaren traint maar er nog hetzelfde uitziet. Zonde van je tijd en energie als je het mij vraagt. Als je naar de sportschool gaat voor je dagelijkse beweging is dat natuurlijk oké, maar dat was niet waarom daar te vinden was. Omdat ik zo gestructureerd bezig was kwam ik de eerste paar jaar flink aan, van 55 naar 75 kg en zelfs de 93 kg. In 2013 heb ik zelfs nog een keer meegedaan met een bodybuilding wedstrijd. De beginnersklasse voor junioren.

De markt is kapot

Te veel informatie, te veel tegenstrijdige ideeën, en te veel loze beloftes.

Niet alleen het trainen en eten zelf (de praktijk), maar ook de theorie trok heel erg m’n aandacht. Een veelgehoorde opmerking van m’n klanten is:

“Op internet staat zoveel informatie en alles spreekt elkaar tegen, wat is nou waar?!”

Toen ik net begon met trainen was dat niet anders. Tenminste, er was minder informatie op internet, maar de verhalen die rondgingen lagen niet in één lijn met elkaar.  Van nature ben ik kritisch, onderzoekend en autodidactisch. Alles wat ik te horen kreeg ging ik onderzoeken. Is het waar? Nee? Hoe zit het dan? Waarom werkt het zo? Hoe komt dat?

Wanneer je iets stelt moet je dat kunnen onderbouwen met feiten, niet met sterke verhalen. Kan je dat niet? Best, maar dan neem ik je niet serieus. Zonder onderbouwde argumentatie kan je de achterliggende gedachte van de stelling niet onderzoeken. Door argumenten te gebruiken is er ruimte voor discussie waardoor je elkaar beter kan leren begrijpen, waarna je op basis daarvan een oordeel kan felle. Vandaar is het advies dat ik uitbreng altijd onderbouwt.

Ik merk dat klanten duidelijkheid fijn vinden.

Als je alles zomaar klakkeloos aanneemt ontwikkel je jezelf niet. Ik wil, en ben, mijzelf constant aan het ontwikkelen. Vandaar volg ik vele experts in het vakgebied, lees ik boeken en ben ik actief in verschillende discussiegroepen. Ook heb ik de Bayesian Bodybuilding Personal Trainers cursus gevolgd.

Na verloop van tijd krijgen steeds meer mensen er weet van dat ik niet alleen ‘domme kracht’ ben. Logischerwijs kreeg ik dan ook steeds meer vragen. Ik merkte aan mijzelf dat ik het tof vond om mensen te helpen. Ik vind het tof om mensen weer vooruit te zien gaan terwijl ze eerst vastliepen. Ik durf met zekerheid te zeggen dat fitness mijn passie is. En ben dan ook blij dat ik hier mijn beroep van heb gemaakt.

squat-actie-personal-training

Zet nu de eerste stap

Wil jij het maximale uit jezelf halen?

Start the change, become a hero...

Bas Maas online coach fitness