64477551613+
64477551613+

Hoeveel eiwitten in een ei

Door Bas Maas 0
06 aug 2016

Gemiddeld genomen zit er 8 gram eiwit in een ei, inclusief het eigeel.

Dit is minder eiwit dan veel mensen denken. Je moet heel veel eieren op een dag eten om aan je eiwitbehoefte te voldoen, als krachtsporter. Kwark daarentegen bevat aanzienlijk meer eiwitten. Andere goede eiwitbronnen zijn bijvoorbeeld wei-eiwit, koemelk, vis en vlees.

Verschil eiwit en eigeel

Gooi je het eigeel weg en eet je alleen het eiwit, dan krijg je ongeveer 4 gram eiwit binnen. De hoeveelheid eiwitten in een ei zijn dus gelijkwaardig verdeeld tussen het eiwit en het eigeel, allebei 4 gram.

Het eigeel van een ei bevat 7 gram vet. Het eiwit bevat daarentegen 0 gram vet. Al het vet uit een ei zit dus in het eigeel.

Voedingswaarde van een heel ei

Hieronder kan je de complete voedingswaarde per ei zijn. Een ei weegt ongeveer 60 gram. Vandaar de voedingswaardes per 60 gram.

Voedingswaarde ei

Voedingswaarde eigeel (eidooier)

Voedingswaarde eigeel

Voedingswaarde eiwit

voedingswaarde eiwit

 

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Laat een reactie achter