ln.stluseretile@ofni
64477551613+
ln.stluseretile@ofni
64477551613+

Zo squat je het beste met lange benen

Door Bas Maas 0
29 jan 2017

Ieder lichaam is anders, dat weten we nu ondertussen wel. Maar waarom zou iedereen dan op dezelfde manier moeten squatten?

Dat hoeft ook helemaal niet!

Sterker nog, niemand zal op dezelfde manier moeten squatten! Iemand forceren in een bepaalde positie, omdat het ‘moet’, waarbij er een significant vergroot risico is op blessures is simpelweg achterlijk.

Er zijn vele factoren van invloed op de squat techniek die het beste bij jou past:

  • Enkel mobiliteit, flexibiliteit en belastbaarheid.
  • Heup mobiliteit, flexibiliteit en belastbaarheid.
  • Knie mobiliteit, flexibiliteit en belastbaarheid.
  • Belastbaarheid van je musculus erector spinae (lange rechte rugspier)
  • De lengte van je torso
  • De lengte van je bovenbenen
  • De lengte van je onderbenen

Als je lange bovenbenen hebt vind je het waarschijnlijk niet erg fijn om te squatten. Zeker als dit in combinatie is met een kort torso en beperkte enkel mobiliteit.

Je squat ziet er dan al snel uit als een opgevouwen accordeon. Dit wordt ook wel een good-morning squat genoemd omdat de rug hierbij ver naar voren buigt zoals bij de good-morning oefening:

In dit artikel wordt de oorzaak van een good-morning squat behandeld waarna enkele tweaks waarmee je je squat techniek snel en eenvoudig kan verbeteren.

Naar het volledige artikel

 

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Laat een reactie achter