64477551613+
64477551613+

De beste supplementen voor vet verlies: meer heb je niet nodig.

Door Bas Maas 2
26 okt 2014

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel supplementen op de markt waardoor je door de bomen het bos niet meer kan zien. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van enkele supplementen waarvan ik denk dat ze écht waarde toevoegen.

Eiwitpoeder

Eiwitten zijn essentieel in elk voedingspatroon. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam. Zonder eiwitten kan je geen spier opbouwen of behouden. Eiwitshakes daarentegen zijn niet nodig. Je kan je eiwitten net zo goed uit vaste voeding halen.

Maar waarom gebruiken dan zoveel mensen eiwitshakes? Heel simpel, het is handig en goedkoop. Een eiwitshake maken is een stuk eenvoudiger en sneller dan een stuk vlees of vis bakken. Daarbij zijn eiwitshakes goedkoop, ook al lijkt het misschien van niet. Ik heb een klein rekensommetje voor je gemaakt:

Berekening prijs eiwit kipfilet vs eiwitpoeder

Per gram eiwit gehaald uit eiwitpoeder betaal je 2,3 eurocent. Voor een gram eiwit uit kipfilet betaal je 3,4 eurocent. Kipfilet is verhoudingsgewijs dus 50% duurder.

Eiwitshakes zijn volledig veilig. De eiwitten in eiwitshakes worden gewonnen uit wei (whey). Wei is een bijproduct dat ontstaat bij de bereiding van kaas. Mocht je niet tegen lactose of koemelk kunnen dan kan je eiwitpoeder op basis van soja gebruiken.

Een onafhankelijke labaratoriumtest heeft aangetoond dat de Whey Perfection van Bodyenfitshop 20,5% minder eiwit bevat dan vermeld staat op het label. Uiteindelijk is deze whey dus helemaal niet zo goedkoop omdat de kwaliteit dus ook minder is dan wordt geclaimd. Daarom raad ik nu de Whey Delicious van XXLnutrition aan.

Cafeïne

Cafeïne is één van de weinige stoffen met een significant wettenschappelijk bewezen effect op het vet verbrandend vermogen. Cafeïne is dan ook het hoofdbestanddeel in veel fatburners. Alle andere stoffen die je in zogenaamde revolutionaire fatburners tegenkomt werken niet of nauwelijks. Om jezelf geld te besparen raad ik dan ook pure cafeïne aan in plaats van fatburners. Daarbij zijn deze cafeïne capsules ook perfect te gebruiken als pre-workout supplementen!

Meer informatie

Nee, koop geen BCAA’s.

BCAA’s zijn aminozuren (afgebroken eiwitten) en refereren naar de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Dit zijn essentiële aminozuren omdat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken, je zal ze dus binnen moeten krijgen door middel van je voeding. De claims zeggen dat BCAA’s spierafbraak tegen gaan en een belangrijke rol vervullen in het aanmaken van spiermassa. Dat klopt, net als alle andere eiwitten dit doen.

Neem je echter alleen BCAA’s dan zal het je niet helpen met het voorkomen van spierafbraak tijdens je training.

Als jij al voldoende eiwit consumeert (doorgaans is 1,8 gr/kg/bw voldoende) en je inname gelijkmatig over de dag verspreid biedt suppletie van BCAA’s geen toegevoegde meerwaarde.
In een onderzoek waarbij de proefpersonen 4,5 gram BCAA’s voor en na het trainen namen werd er GEEN VERSCHIL in lichaamssamenstelling waargenomen in vergelijking met de controle groep die geen BCAA’s nam (Spillane et al. 2013).

Waar zorgen BCAA’s dan wel voor? Dat je portemonnee sneller leeg raakt.

Waar kan je je geld dan beter aan besteden? Aan een volledige eiwitbron, eventueel eiwitpoeder

Of….

je geld nuttig investeren in online coaching bij mij.

Handige producten voor tijdens het afvallen

Naast supplementen zijn er ook nog producten die je van pas kunnen komen tijdens een dieet. Denk bijvoorbeeld aan calorievrije mayonaise, erg handig! Voor dit soort producten verwijs ik je naar deze pagina. Daar heb ik een selectie gemaakt van handige producten.

Auteur: Bas Maas

Als ik mijzelf in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat ik iemand ben met een enorme passie voor krachttraining en voeding. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen, met de juiste begeleiding, levens veranderende resultaten te weeg kunnen brengen waarvover ze van tevoren niet hadden durven dromen

Reacties
2

b hiddink

Creatine wel of niet tijdens cutten?

b hiddink

Dus in principe heb je alleen whey isolaat als supplement nodig tijdens je cut?

Laat een reactie achter